От старта на епидемията от COVID-19 някои американски политици не

...
От старта на епидемията от COVID-19 някои американски политици не
Коментари Харесай

Китай: Този доклад показва провала на САЩ в справянето с епидемията!

От старта на епидемията от COVID-19 някои американски политици не стопират да основават и разпространят клюки за Китай.

Неотдавна Майкъл Маккол от комисията за външни работи в Камарата на представителите на американския Конгрес показа така наречен отчет, в който е събрана друга подправена информация за Пекин, разяснява Радио Китай.

Докладът е цялостен с лъжи. Той упреква Китай в скриване на данни за епидемията и подлага на критика страната, че не е споделила навреме генетичната поредност на вируса. На фона на тежката обстановка с епидемията от COVID-19 в Съединени американски щати, отчетът е доказателство за прекачване на виновността върху Китай за неефективните ограничения на американското държавно управление.

Лъжите не могат да заличат обстоятелствата. Пред невижданата рецесия в публичното опазване на здравето китайската ръководеща партия сложи преди всичко ползите на хора. Само за 8 дни бе открит патогенът. С 16 дни бе създаден реагент за тест на вируса. Своевременно бяха осведомени СЗО и съответните страни и организации за епидемията, и споделена генетичната поредност на вируса.

На 23 януари Китай блокира превоза към гр. Ухан. Тогава имаше единствено 9 случая на заразяване с вируса в други страни. В Съединени американски щати – единствено един. В момента броят на доказаните случаи с COVID-19 в Съединени американски щати надвишава 8 милиона, а умрелите са 220 000 души. Като страната с най-хубави медицински запаси Съединени американски щати не съумя да се оправи с предварителната защита на болестта. Защо тогава упрекват друга страна?

Както се споделя в коментара на вестник „ Вашингтон поуст “ историческият неуспех на битката с епидемията от COVID-19 потвърждава, че неефективността на ограниченията в Съединени американски щати е злополука, породена от индивида. Някои политици изхождайки от персонални и партийни ползи не работят дейно пред епидемията, подценяват хуманизма и научния дух. До в този момент в Щатите няма систематични ограничения за справяне с епидемията.

Неотдавна Китай разгласи, че публично се причислява към световния проект за имунизиране против COVID-19, което бе утвърдено от интернационалната общественост. Съединени американски щати обаче се отхвърлиха да вземат участие в него. Експертът по инфекциозни заболявания в Харвардския университет Майкъл Мина съобщи със страдание, че Съединени американски щати са изолирали себе си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР