От сряда до петък геомагнитната активност ще е динамична, прогнозират

...
От сряда до петък геомагнитната активност ще е динамична, прогнозират
Коментари Харесай

Голяма опасност за здравето ни връхлита до края на работната седмица

От сряда до петък геомагнитната интензивност ще е динамична, предвиждат от института по физика „ Лебедев “. Очакват се магнитни стихии до 5-та степен от 10-степенната канара. По-драматично това ще се усети в четвъртък и петък.

Ако ви боли глава тези дни – отговорни са слънчевите изригвания. Хората с лабилно здраве е целесъобразно да си стоят у дома и да са покрай течности.

На хората, реагиращи остро на магнитните стихии, се предлага да се въздържат от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Освен това е добре да се пият доста течности, като акцент да се сложи на слаби чайове, плодови питиета и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето.

Вместо това се предлага да се прекарва време навън и да се почива при опция.

Ако пациентът има високо кръвно и нарушаване на целостта на кръвоносните тъкани, може да получи сърдечен или мозъчен удар. Не е инцидентно, че процентно сърдечните и мозъчните удари са повече при климатично стресови обстановки - стихии, урагани, гръмотевици.

Лекарите спорят дали има смисъл да се заобикаля ходенето навън в такива дни. Според едната доктрина на хората с пейстмейкър им е неразрешено да излизат на открито по време на магнитни стихии. Същото важи и за тези с високо кръвно, нарушавания на сърдечната активност и душевен болните. Другата гласи, че магнитното поле не може да се избегне. /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР