От средата на март тази година редица водещи американски медии

...
От средата на март тази година редица водещи американски медии
Коментари Харесай

Семейство Байдън: ще отговаря ли бащата вместо сина!?

От средата на март тази година редица водещи американски медии разгласяват материали, създателите на които стигат до извода, че отправените по-рано обвинявания против сина на настоящия президент на Съединени американски щати може да имат солидни учредения. От няколко години Хънтър Байдън е обвинен в укриване на налози и пране на пари. Основният въпрос е какво е знаел татко му за тези случаи.

Поведението на Хънтър Байдън и " промискуитетът " в бизнес връзките от дълго време основават грижи на поддръжниците на татко му и съставлява огромен интерес за републиканците. Например през 2014 година имаше скандал по отношение на уволнението на Байдън-младши от запаса на Военноморски сили заради „ позитивен тест за кокаин “.

След като Доналд Тръмп пристигна на власт, републиканците в Конгреса се заинтересуваха от делата на Хънтър Байдън в Украйна, а по-късно и в Китай. Съветникът и персонален юрист и другар на Тръмп Рудолф Джулиани скоро се причисли към следствието. Отделни следователи също се пробваха да допринесат в търсенето.

Първоначално главните борби последваха към тълкуването на ролята на Хънтър в нашумелия корупционен скандал в Украйна. През февруари 2015 година там беше назначен нов основен прокурор, Виктор Шокин. Едно от високорисковите и значими следствия, които той наследи, се отнася до енергийната компания Burisma, благосъстоятелност на Николай Злочевски от бившето Министерство на екологията и естествените запаси.

Burisma се обърна за помощ към американски юристи, в това число Хънтър Байдън. Това „ разреши на Burisma да сътвори усещането, че е подкрепяна от мощни американци “. Освен всичко друго, " бизнес сътрудниците на Хънтър " са привлекли консултантската компания Blue Star Strategies, в която " ветерани от администрацията на Клинтън " свирят първа цигулка. Според американските медии Blue Star, наред с другото, е провела две срещи в Киев с видния украински политик и юрист Юрий Луценко. Вярно е, че в бъдеще самият Луценко изрично отхвърли обстоятелството на сходни срещи.

Тогава на сцената се появи самият Джо Байдън – като вицепрезидент в администрацията на Обама. През март 2016 година, по време на посещаване в Киев, както по-късно The New York Times писа, Байдън-старши „ заплаши да задържи 1 милиард $ гаранции на Съединени американски щати по заемите “, в случай че украинското управление не уволни основния прокурор Шокин, който Вашингтон упрекна, че прикрива корупцията. И по-късно същият Шокин беше уволнен.

През май 2016 година Луценко стана основен прокурор на Украйна. Първоначално той продължи да проверява Burisma. Въпреки това 10 месеца по-късно представители на Burisma оповестиха, че Генералната прокуратура и съдилищата „ изцяло са закрили “ всички производства, ориентирани против Злочевски и неговите компании.

Според The New York Times Хънтър Байдън стана член на борда на Burisma през април 2014 година От този миг до края на 2015 година Burisma „ заплаща 3,4 милиона $ на Rosemont Seneca Bohai LLC “. В американско дело против притежателя на Rosemont Seneca Bohai LLC, бяха оповестени банкови документи, показващи, че компанията „ прави постоянни заплащания на Хънтър Байдън “, които възлизаат „ през някои месеци на сума от към 50 000 $ “. През 2019 година Хънтър Байдън направи изказване, че напуща борда на Burisma.

В късната есен на същата година, съгласно известия в западните медии, мъж, който доста наподобява на Хънтър, съобщи преносим компютър за ремонт на един от сервизите в Делауеър, в родината на семейство Байдън. За който в бъдеще никой не идва. Приблизително по същото време, както по-късно схванаха публицистите, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира следствие против Хънтър по съмнение в укриване на налози и пране на пари. През декември сътрудниците на ФБР се появиха за преносимия компютър със заповед.

В същото време един от чиновниците на сервиза направи копие на наличието на твърдия диск, което с течение на времето Джулиани съумя да получи и трансферира. А той от своя страна през есента на 2020 година предложи хипотетичните компрометиращи доказателства на редица консервативни медии, в това число The Wall Street Journal и Fox News.

Първоначално обаче единствено таблоидът The New York Post се съгласи да разгласява материалите. Нова порция обвинявания против Байдън-младши се появи през октомври 2020 година, малко преди началото на гласуването на президентските избори.

По-специално на твърдия диск е открит имейл от 2015 година от един от водачите на Burisma. Както New York Post писа, в известието топ мениджърът на Burisma благодари на Байдън-младши за това, че Хънтър го срещнал с татко си Джо, който тогава беше вицепрезидент на Съединени американски щати.

По-важното е, че се появи нов " китайски " сюжет. Публикация от 2017 година от един от бизнес сътрудниците на Хънтър разказва съглашение за взаимно дружество с основаната в Шанхай енергийна компания CEFC China Energy. В проектоспоразумението по-специално се загатва, че дял от 10 % от акциите на бъдещата компания " ще бъде получен от X. - в полза на огромния човек ".

През 2020 година един от сътрудниците в препоръчаната договорка, предприемачът Тони Бобулински, беше поканен на републиканска акция, с цел да направи изказване. Бобулински твърди, че " X " се отнася за Хънтър Байдън, а " огромният човек ", който би трябвало да получи 10 %, е Джоузеф Байдън.

Някои " мазни " детайлности към персоналния живот на Хънтър, с които The NY Post придружи материалите си, провокираха скептицизма на водещите американски издания към целия случай. Ден след обявата The Washington Post заяви за предизвестие, изпратено от американските разследващи организации до Белия дом, в което се твърди, че Джулиани е „ обект на загадка интервенция, провеждана от руснаците “. NBC News заяви в същите дни, че имейлите са били преглеждани от чиновници на разузнаването за признаци на „ интервенция на външно разузнаване “.

Въпреки това, по-нататъшната задълбочена инспекция на данните, които се намираха на диска на злощастния преносим компютър, историята на " ремонта ", който самият Хънтър не отхвърли изрично, промени отношението на доста някогашни скептици.

Такива хора включват да вземем за пример Бен Шрекингър, сътрудник на известния американски запас Politico, и създателят на книгата The Bidens, в която разказва политическия напредък на семейство Байдън и бизнес връзките на Хънтър и чичо му Джим, брат на Джо Байдън.

Шрекингър означи, че едно от нещата, които го накараха да одобри данните съществено, е фактът „ какъв брой постоянно “ бизнес сътрудници на семейство Байдън „ получават призовки и се оказват обект на следствия “ от федералните правоприлагащи организации на Съединени американски щати.

Сега, както се оказа, следствието на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати против самия Хънтър също продължава. Това беше доказано по-специално от материала на The New York Times, оповестен в средата на март тази година въз основа на „ електронната преписка от преносимия компютър “. В края на март излезе огромна обява на The Washington Post, която също счита за „ надеждни “ данните за съмнителните връзки на Байдън-младши с задгранични бизнес кръгове.

От обявата на WP следва, че " материалите от твърдия диск " удостоверяват както към този момент известни детайлности, по този начин и хвърлят светлина върху нови документи, показващи взаимоотношението на семейство Байдън с предприемачи от Китай.

В същото време публицисти от Вашингтонското издание „ не откриха “ доказателства, че „ взаимното дружество “ носи някакъв приход. През 2018 година от Китай пристигнаха известия, че ръководителят на CEFC Йе Джианмин е бил задържан. А самата компания беше оповестена през 2020 година от съответните органи в неплатежоспособност

Въпреки това, съгласно материалите, в границите на 14 месеца компанията е платила 4,8 милиарда $ на компании, следени от Хънтър Байдън и неговия чичо, брат на сегашния президент на Съединени американски щати. Това се потвърждава от " държавни документи, правосъдни записи, неотдавна оповестени банкови документи ", както и електронна преписка, намираща се на твърдия диск на преносимия компютър. The Washington Post заключава, че масивът от данни ясно демонстрира по какъв начин членовете на семейство Байдън са спечелили финансово от фамилните си връзки с Джо Байдън, когато той е заемал висока държавна служба.

По мнението на наблюдаващи, представени от английския таблоид The Sunday Times, детайлностите от бизнес връзките на Хънтър с задгранични компании привлякоха толкоз огромно внимание на първо място поради роднинските връзки на тяхните фигуранти. В същото време „ те повдигат някои въпроси, само че в тях няма нищо в действителност незаконно “. Привържениците и съперниците на Байдън също се разграничават в преценката дали самият Джо Байдън е взел участие в разискването на евентуални покупко-продажби.

От една страна, по времето, когато се обсъждаха разнообразни покупко-продажби, Джо Байдън не заемаше никаква държавна служба и не обявяваше желанието си да се кандидатира за президент. От друга страна, изказванията на Бобулински слагат под подозрение многократните изказвания на Джо Байдън, че той " в никакъв случай не е обсъждал " бизнеса с задгранични компании със сина си.

Джесика Тилипман, помощник по право на публичните поръчки в Юридическия факултет на университета Джордж Вашингтон, твърди, че възрастните деца не са обвързани от етичните ограничавания и правила, наложени на самите държавни чиновници. Формално тя споделя: „ Това е непоносимо. Но няма нищо незаконно” в дейностите на Хънтър. Междувременно републиканците упорстват, че бизнес връзките на семейство Байдън съставляват съществени закононарушения във връзка с спор на ползи.

Публикации с нови разкрития за съмнителните връзки на фамилията на президента могат да укрепят позицията на последователите на Републиканската партия. Поне в навечерието на междинните избори, които ще се проведат през ноември. Много американски консерватори са уверени, че множеството от главните медии в Съединени американски щати, както и главните обществени медии, в началото са се пробвали да премълчат цялата история, като евентуално компрометират самия Джо Байдън, с цел да предотвратят отрицателните й последствия за предизборната акция на претендента на демократите.

Както отбелязва The Washington Post, до момента в който Доналд Тръмп към момента се пробва да оспори резултатите от изборите... „ сагата със преносимия компютър на Хънтър “ подхранва разказа за политическите пристрастия на всички равнища на американската политическа класа и концепцията, че на никого не може да се има вяра.

Ако абсурдът с имейлите на Хънтър се върне в дневния ред на обществеността, тогава не може да се изключи, че актуалният началник на Белия дом ще бъде изправен пред опасността от импийчмънт.

Като президент Байдън-старши постоянно се демонстрира като човек, податлив да не помни или погрешно показва добре известни обстоятелства. Дори се предлага на пазара като част от „ фирмения жанр на дядо Джо “. В близко бъдеще той ще би трябвало нееднократно да убеждава американските гласоподаватели, че в действителност „ нищо не знае “. Така че бащата, наподобява, въпреки всичко ще би трябвало да дава отговор за сина си, а и за себе си.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР