От снощи в 17 милионния Истанбул се провежда масивна антитерористична

...
От снощи в 17 милионния Истанбул се провежда масивна антитерористична
Коментари Харесай

Антитерористична операция в 17- милионния Истанбул! Терористката се канела да бяга в Гърция

От нощес в 17 милионния Истанбул се организира солидна антитерористична интервенция. До момента по случая са хванати общо най-малко 46 души, заяви министърът на правораздаването Бекир Боздаг, представен от корестондента на " Марица " в Турция.

 

Властите в Турция тази заран разпространиха видео, показващо момента на залавянето на терористката, в апартамент в регион Кюмукчекмедже, в европейската част на мегаполиса, където се твърди, че се е подвизавала преди злокобния акт. Терористката, дружно с нейни съратници, се готвили да заминат за Гърция, заяви вътрешния министър Сойлю. В жилището е намерено огромно количество евро и злато.
 
Властите разкриха, че обвинената, чиито букви са АА, е 23-годишна сирийска гражданка, която е влезнала незаконно в Турция през региона Африн в северозападна Сирия.

 

Заподозряната жена, оставила чанта с бомбата, която умъртви шестима души и рани 81 други на пешеходната комерсиална улица Истиклял в Истанбул, бе хваната, заяви по-рано сутринта министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлю. 

 

Той разгласи, че други терористи, свързани с атентатора, до в този момент също са били арестувани, като добави, че съществуващите констатации демонстрират, че това е офанзива, осъществена от терористичната група ПKK/YPG, имайки поради клон на терористичната група ПKK в северната част на Сирия, граничеща с Турция.

 

„ Преценихме, че инструкциите за офанзивата са пристигнали от Кобани “, сподели Сойлю пред кореспонденти, добавяйки, че терористката е „ минала през Африн в Северна Сирия “.

 

" Предотвратихме близо 200 терористични случая единствено тази година.  Може би това са терористични произшествия, които можеше да доведат до по-страшни последствия от случая, на който се натъкнахме в този момент. Знаем, че сме изправени пред огромно тестване в нашата география. "

 

Министърът добави: „ Знаем какво обръщение желаят да ни дадат тези, които направиха това зверско деяние. Получихме това известие. Ще отговорим още по-решително. Отговорът на това известие ще бъде оголен ясно напълно скоро. Разбира се, в този момент скърбим ".

 

Вътрешния министър също по този начин разгласи самоличността на починалите жители. Сред починалите са и две деца на 9 и 15 годишна възраст. Това са шестима турски жители, по двама от три разнообразни фамилии, инцидентно разхождайки се в неделния следобяд по пешеходната улица.

Той добави: „ Имахме 81 ранени, 50 от тях бяха изписани. 5 от нашите ранени сега са в интензивно поделение, като 2 от тях са в тежко положение. “

 

В своята над 40-годишна терористична акция против Турция, ПКК – включена в листата на терористичната организация от Турция, Съединените щати и Европейския съюз – е виновна за гибелта на минимум 40 000 души.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР