От следващата седмица се очаква да започне изплащането на средства

...
От следващата седмица се очаква да започне изплащането на средства
Коментари Харесай

Министър Проданов: От следващата седмица се очаква да започне изплащането на средствата за хотелиерите, настанили украински граждани

От идната седмица се чака да стартира изплащането на средства за хотелиерите, които са настанили украински жители.

  Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов по време на чуването му в Комисията по туризъм в Народното събрание. Той посочи, че парите ще се разплащат от бюджета на Министерството на външните работи по линия на филантропичната помощ. Страната ни ще кандидатства по европейската стратегия за филантропична помощ, с цел да могат средствата да бъдат възобновени. 

От думите на министъра стана ясно още, че в границите на тази седмица ще бъде оповестен регламентът за регистрацията и настаняването на хората, които бягат от войната. Документът ще бъде качен на уеб страницата на Министерски съвет и на Министерството на туризма. Процедурата ще стартира още на границата, сподели още министър Проданов. „ Там хората получават регистрация и статут на бежанци, след което в Министерски съвет ще има разположен център, който ще разпределя жителите, които имат потребност от настаняване, като с преимущество ще се пълнят общинските и държавните бази, след което и частните хотели“, бе безапелационен той.

Министър Проданов обясни, че с отпущането на сумата от 40 лева задачата е страната спестовно да помогне на най-беззащитните хора, които бягат от войната и не могат да се оправят сами, като покрие разноските за храна и заслон, а не някой да печели, защото това е и честен въпрос.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР