От следващата година ще може да се ползва данъчно облекчение,

...
От следващата година ще може да се ползва данъчно облекчение,
Коментари Харесай

Имотният данък тръгва надолу. Ето как

От идната година ще може да се употребява данъчно облекчение, в случай че при ремонт на жилище за платените средства за труда на майстора е дадена касова записка или документ, заяви БНР.

Той би трябвало да е на  стойност 2000 лв., а отстъпката е 200 лв. и разхода ще се впише в данъчната декларация на притежателя на жилището. Отстъпката важи единствено за труда на майстора, само че не и за вложените строителни материали.

От друга страна майсторът би трябвало да е регистриран търговец. Така ще има по-голяма бистрота и отчетност. Малка част от столичани, които сега стартират ремонт в жилището си, знаеха за тази опция или пък са получавали документ, касов бон за платените средства.

Данъчното облекчение важи за всевъзможен вид ремонти- промяна на паркет, промяна на мебелите, ремонт на кухня, промяна на електрическа или ВИК - инсталацията - само че става дума единствено за жилищни парцели, а не за офиси, или парцели в търговски предприятия ", разясни представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР