От синдикалната организация на КНСБ са доволни от изпълненото споразумение

...
От синдикалната организация на КНСБ са доволни от изпълненото споразумение
Коментари Харесай

КНСБ изпраща Фандъкова със златен медал, грамота и Библия

От синдикалната организация на КНСБ са удовлетворени от изпълненото съглашение с кмета на София Йорданка Фандъкова в сферата обществения разговор и груповото договаряне в " Топлофикация София " ЕАД, ВиК услугите, ограничения и обществени услуги, ориентирани към съответни общности, договорености в региона на образованието, опазването на здравето, културата, градския превоз.

" Няма по какъв начин всички да сме в бяло, само че общата ни оценка е позитивна. Това, което успяхме да свършим през последните 4 години в областта на образованието, на опазването на здравето, на превоза и на обществените действия, има позитивен резултат ", изрази задоволството си Пламен Димитров. Прощалната гала се организира намерено и пред публицисти.

Диалогът сред КНСБ и Столична община е непрекъснат на всички равнища и с ясни резултати за качество. Във всички браншове къде с огромен триумф, къде с по-малък триумф, постоянно синдикалната организация е имала разговор със Столична община. Димитров открои като най-тежък диалогът за това хем да се запазят фрагментите в столичния превоз, само че и в това финансово положение на сдруженията, да се подсигурява нарастването на заплатите на чиновниците. Това даде подтик за опазване на фрагментите, за запълване на изчезналите позиции и водачи в градския превоз, само че в този момент има и нови проблеми и апетит за фрагменти, посочи президентът на КНСБ. 200 000 са свободните позиции в България за хора с разнообразни квалификации и длъжности, само че няма искащи за тях. Основната причина е ниското възнаграждение.

За " Топлофикация София " Димитров добави, че е имало тежки диалози и проблеми, само че в този момент картината наподобява по друг метод. Основният въпрос за собствеността и декапитализацията на " Топлофикация " остава.

Димитров регистрира, че е усъвършенстван и разговорът със Софийска вода. КНСБ чака по-голямо нарастване на заплатите на чиновниците на Софийска вода.

В опазването на здравето и образованието също се провели интензивни диалози със Столична община и са се постигнали и много триумфи. Образованието е с най-ясна и безапелационна позитивна оценка, уточни Пламен Димитров. КНСБ имат добър разговор и със Столична библиотека, само че има какво да се желае със заплащането и възобновяване на синдикални сдружения.

КНСБ чака до края на мандата на кмета на София Йорданка Фандъкова да бъде продължено възобновяване на синдикални организации в общинските културни институти.

Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители съобщи, че би трябвало да бъде изработен мост за последователност по отношение на настояванията на учителите. Такева благодари за разговора си с Фандъкова. В сферата на образованието бе изработен доста огромен поклон към българското учителство и към раждаемостта в учителските фамилии. Синдикатът е удовлетворен от профилираните прегледи за рак на гърдата и на простатната жлеза.

В столичната просветителна система е най-добре развъртян предучилищния бранш и ремонтите на учебните заведения, на детските градини и построяването на нови такива, изрази удовлетворение Янка Такева. По сведения на Синдиката на българските учители в 12 региона в София няма проблем с обсега на децата в детските градини. Голям проблем остава неналичието на задоволително помощник-възпитатели.
 В столичния регион
В столичния регион " Изгрев " стартира строителство на нова детска ясла

Ще се разшири и една детска градина

Янка Такева благодари и на Фандъкова за това, че българското столично обучение е водещо и задава моделите за развиване на страната. В знак на благодарност и почитание точно Такева връчи златния орден на Синдиката на българските учители, грамота и Библия на кмета на София с благопожелание за здраве, шанс и благополучие. Библия получи и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Йорданка Фандъкова благодари за доверието на синдикалната организация. Когато се сблъскваме със съществени провокации, сядаме на масата и търсим решения. Неведнъж намирахме работещи решения, с цел да се погрижим за хората, сподели Фандъкова за работата си с КНСБ. Още с първия ден на Фандъкова с влизането и в Столична община, за нея било значимо да отвори общината за разговор с неправителствени организации, с браншови организации и с КНСБ. Социалният разговор е основен за Фандъкова в нейната работа като кмет.

" Последният мандат от 2019 година до момента не може да се съпостави с никой различен. Това беше мандат, белязан от невиждани рецесии. Три месеца от началото на мандата стартира коронавирус рецесията, градът беше затворен няколко месеца и се виждахме по-често онлайн. След коронавирус рецесията стартира покачването на цените на горивата, следствията от коронавирус рецесията, стопански и финансови проблеми, само че и войната в Украйна, която докара до основни провокации. Започна инфлацията, политическата рецесия, неспособност на политическите партии да създадат устойчиво държавно управление, а при слабата децентрализация общините са функционалност на държавната финансова политика ", направи крачка ретроспекция Фандъкова на края на мандата си преди локалните избори наесен.

Фандъкова открои, че към момента няма бюджет в страната и общините не могат да одобряват бюджета си. Столична община може да предложи своя бюджет до три седмици след приемането на държавния бюджет. Тя даде обещание, че ще има нарастване на заплатите на артистите в общинските театри, само че и на музикантите, работещи в културните институти. Средствата за галериите, библиотеките и музеите ще бъдат разграничени с страната.

В знак на признателност за взаимната работа, КНСБ подари на Фандъкова и голям букет от цветя.
 Фандъкова: Красивите приказки не са задоволителни за кметския пост в София
Фандъкова: Красивите приказки не са задоволителни за кметския пост в София

Трябва да може да се работи и да се посрещат предизвикателствата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР