От СФСМВР свалят доверието си от ръководството на ведомството: Ако

...
От СФСМВР свалят доверието си от ръководството на ведомството: Ако
Коментари Харесай

Най-големият полицейски синдикат: Нивото на диалог с ръководството на МВР е в „будна кома”


От СФСМВР смъкват доверието си от управлението на ведомството: Ако това беше постоянно държавно управление, нямаше да поносим и толкоз

Нивото на обществен разговор в Министерство на вътрешните работи е в „ будна кома ”. Това съобщи Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), по време на конференция.

Той добави, че най-големият профсъюз на чиновниците в системата сваля  доверие към професионалното и политическото управление на ведомството. Последното съвещание на съвета за обществено партньорство е било през ноември, а би трябвало да се организира на всеки три месеца. СФСМВР ще се възползва от правото си на страна в съвета и ще изиска неговото привикване, добави Попов, представен в Българска телеграфна агенция.

От СФСМВР обявиха, че са създали два опита за среща с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, които не са се случили. В писмо до него те са изброили и три казуса, на съображение на които желаят договаряния за анекс към съглашението си с Министерство на вътрешните работи, само че им е било казано, че предложенията са неприемливи, а процедурата изисква да се проведат договаряния.

„ Синдикатът подхожда към това политическо управление като към длъжностен кабинет - чакаме нормалността да победи и да имаме постоянно държавно управление ”, съобщи зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

„ Ако това беше постоянно държавно управление, нямаше да поносим и толкоз ”, уточни Валентин Попов. Той дефинира за „ несъответстваща ” реакцията на ведомството, във връзка с случаите, при които чиновници на Министерство на вътрешните работи са управлявали моторни транспортни средства след приложимост на алкохол или опиати, защото това не се е случило по легален ред. Той напомни, че от 3 февруари т.г има влезнала в действие разпоредба на министъра, която урежда реда за тестване за приложимост на опиати, а за тестване за алкохол още няма ред.

Синдикатът изнесе информация, съгласно която за октомври, ноември и декември 2022 година са тествани за алкохол 24 003 чиновници, като позитивните резултати са 32. Тествани за опиати са 4561 чиновници, а позитивен резултат са дали четирима, за които няма информация дали са доказани с кръвни проби.

От СФСМВР поддържаха концепцията на слъжебния вътрешен министър, че е належащо е и назначение на чиновници по отношение на защитата на границата.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР