Винаги има шанс България да получи обезщетението в размер на

...
Винаги има шанс България да получи обезщетението в размер на
Коментари Харесай

Александър Николов: През годините сектор „Енергетика“ често се използваше за политически подаръци

Винаги има късмет България да получи компенсацията в размер на над 400 млн. Евро, които желае от „ Газпром “, само че в сходни случаи най-важни са детайлите. Обосновката на тази сума и на тази рекламация е нещо, което би трябвало да бъде изследвано доста в детайли преди да се вършат сходни изявления. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ някогашният министър на енергетиката Александър Николов.
По моя оценка има фрапантни разлики в това, за което България би трябвало да претендира и това, което се оповестява в този момент. Има обществени данни, в които може да се видят размерите, които България получава, както съставлява договорът, от какъв брой време не се извършва, какви са вредите на база цени единствено от недоставяне, какви са пропуснатите изгоди.
Александър Николов, някогашен министър на енергетиката

Според Николов е необичайно това, че едни числа просто се слагат в общественото пространство, тъй като има прекалено много въпросителни. През годините бранш „ Енергетика “ доста постоянно се използваше за политически дарове, означи още той.

Според енергийния специалист Димитър Куюмджиев страната ни би трябвало да предяви искания за нарушената уговорка на контракта.
Това, което е нашето основно съображение, че без значение от указа, публикуван от съветския президент Путин, ние имаме контракт, подписан от двете страни и там ясно е казана с каква валута ще заплащаме газта. Това, че ние сме отказали да плащаме в рубли – в контракта не е упоменато такова изискване, тъй че имаме право да претендираме.
Димитър Куюмджиев, енергиен специалист

Според Куюмджиев дали това нарушаване на изискванията е задоволително с цел да може страната ни да осъди „ Газпром “, следва да стане ясно.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР