От Северна Корея към Русия в петък потегли влак за

...
От Северна Корея към Русия в петък потегли влак за
Коментари Харесай

Загадъчен влак прекосил за първи път от 2 години границата Северна Корея-Русия

От Северна Корея към Русия в петък потегли трен за първи път от две години насам, заяви Ройтерс. Агенцията прецизира, че американските управляващи са предизвестили по-рано тази седмица, че разполагат с информация, която свидетелства за секрети доставки на оръжие от КНДР за Руската федерация.

Влакът е прекосил границата сред Северна Корея и Русия в петък, два дни след известието от Съединени американски щати, че Пхенян скрито доставя на Москва артилерийски снаряди за войната с Украйна, заяви Ройтерс с позоваване на тинк-танка „ 38 North “, наблюдаващ обстановката в Северна Корея, написа

Влакът е минал през единствената сухопътна връзка сред Русия и Северна Корея – 800-метровия мост на дружбата „ Туманганг “.

Вашингтонският изчерпателен концерн подчертава върху това, че композицията е първата от две години насам. Информацията е доказана от сателитни фотоси.

Границата сред КНДР и Руската федерация беше затворена през февруари 2020 година след експлоадирането на пандемията от ковид.

От фотосите се вижда, че в петък сутринта в 10:24 сутринта локално време състав от три вагона се вижда на един от коловозите до зоната за обработка на товари. Най-източният вагон е светлосин, вторият наподобява по-тъмно наследник, а задният вагон е червеникавокафяв.

Към 13:10 ч. локално време същият състав от три вагона е забелязан да бъде теглен от локомотив в Русия на към 200 метра от края на железопътния мост. Влакът е покрай гранично-пропускателната гара „ Дом на другарството “ сред Корея и Русия.

В 14:29 локално време локомотивът и три мотриси са засечени на коловоз на гара Хасан в Русия, почти на два километра от границата. На прилежащ коловоз до новопристигналия трен са спрени три по-малки вагона или контейнери на платформи. Не може да се дефинира дали е в ход претоварване или няма връзка сред двете влакови композиции.

Установяването на предназначението на влака въз основата на сателитните фотоси е невероятно, само че пресичането на границата пристигна в миг, в който се появи информацията за продажба на оръжие от КНДР за Русия и в навечерието на предстоящото обновяване на комерсиалните връзки сред двете страни.

Ройтерс заяви, че съгласно информацията, с която разполага Белия дом, Северна Корея има намерение да достави оръжие на Москва през страни от Близкия Изток и Северна Африка. В същото време организацията прибавя и изказването на Пхенян, с увещание, че не е доставял и няма желание да доставя оръжие на Русия.

В сряда Русия заяви, че е изпратила в Корея първия от експлоадирането на пандемията трен. В три специфични вагона, както настояват руснаците, се транспортират 40 коня от скъпата полукръвна порода Орловски Рисак, основана в края на XVIII век.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР