От седмици в руското военно ръководство има известни сътресения, тъй

...
От седмици в руското военно ръководство има известни сътресения, тъй
Коментари Харесай

Пригожин разобличи една от лъжите на Русия, докато враждата му с военното ръководство продължава

От седмици в съветското военно управление има известни разтърсвания, защото се счита, че ръководителят на съветската наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин и съветският министър на защитата Шойгу са в борба за власт.

Поредният епизод от нея включва ново видео на Пригожин, в който той развенчава един от митовете за започнатата съветска война в Украйна. В него съветският пълководец на процедура оспорва една от най-пропагандираните истории, които Москва употребява, с цел да оправдае противозаконната си инвазия.

" Украйна и НАТО не желаеха да нападат Русия преди войната “, споделя той във видеото.

По думите му, не е имало „ луда експанзия “ от страна на Киев преди 24 февруари 2022 година - началото на съветската инвазия, а съветският президент Владимир Путин и обществото в страната са били излъгани от военното управление за това. Войната е била подклаждана единствено, с цел да могат „ няколко същества да се радва “, акцентира Пригожин.

In continuation of his interview, Prigozhin lists two reasons for the start of the SMO: a) personal ambitions of Shoygu and b) the desire of Russia`s ruling clan, who were not satisfied with the Donbas, to appoint Medvedchuk as the president of Ukraine and divide its assets…
— Dmitri (@wartranslated)
Атаката му е ориентирана главно към министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов. Пригожин и Шойгу са в спор между тях отдавна.

Военният министър издаде неотдавна заповед, съгласно която всички бойци от така наречен доброволчески отряди - включително и наемниците на " Вагнер ", би трябвало да подпишат контракт за работа с Министерството на защитата. Заповедта не се хареса изключително на Пригожин, който даже разгласи, че няма да подпише сходно съглашение.

Двамата военни ръководители са в обтегнати връзки от известно време, като водачът на " Вагнер " постоянно подлага на критика съветското военно командване. Това обаче по никакъв метод не притегли вниманието на Путин или на подчинените му началници по защита. Някои виждат неуспеха на съветския президент да потуши вътрешните битки като знак за евентуални промени на политическата сцена в Русия, която може да бъде раздрана от вътрешни борби.

Разривът на Пригожин с военните беше пренебрегнат и от държавната телевизия, откъдето множеството руснаци получават своите вести.

Въпреки че няма признаци, че Путин губи въздействие, „ има възходящи признаци на дълбока дисфункция, безпокойствие, безпокойствие от войната и действителни проблеми при насочването на ресурсите, нужни за ефикасна битка с нея “, споделя пред " Асошиейтед прес " Найджъл Гулд-Дейвис, старши помощник по тематики за Русия и Евразия в Международния институт за стратегически проучвания.

По думите му Путин към момента господства напълно в политическата система на страната, само че сходни вражи могат да подкопаят престижа на държавното управление му по време на война.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР