От седмици беше ясно (аз поне три пъти предупреждавах и

...
От седмици беше ясно (аз поне три пъти предупреждавах и
Коментари Харесай

Радан: Незабавно спиране на Турски поток и Митрофанова - вън!

От седмици беше ясно (аз най-малко три пъти предупреждавах и през български медии, и от трибуната на ЕП), че обстановката с доставките на газ ще ескалира и в случай че Европейски Съюз не наложи ембарго, Путин ще стартира да го употребява като оръжие. Така разяснява обстановката евродепутатът Радан Кънев.

За страдание, Европейски Съюз се забави и в този момент Путин пробва да раздели Съюза. " Спирането " (към момента газ очевидно се подава и към Полша, и към България) на газа единствено към две страни е явна провокация към Европейски Съюз. Истеричен ход, който би трябвало да получи спокоен и корав, и на първо място ОБЩ, отговор.

Русия е доста по-зависима от износа на газ за Европейски Съюз (над 70% от износа), в сравнение с Европа - от съветските доставки (около 40%) от вноса. Този блъф би трябвало да бъде пресрещнат с подготвеност за ответно ембарго.

На национално равнище, в случай че за Полша прекъсването на доставките се преглежда, през болната имперска вероятност на Кремъл, като " наказване ", за България то е опасност. Акт, който демонстрира, че всякакво извъртане и умилкване е ненужно - за Кремъл ние сме отделила се " Задунайская губерния ", а не сътрудник. Нищо, с изключение на цялостно послушание, не се приема за приятелско държание. И по този начин е било от 1879г. до през днешния ден.
Но през тези години, България доста пъти е доказвала, че е независима страна с достолепие. Че умереността и разсъдъкът не значат липса на гръбнак, че не се поддаваме на жестоко изнудване. И през днешния ден е време да го потвърдим отново.

Днес българското държавно управление би трябвало да прояви водачество и да съобщи:

- Мотивацията за военно подкрепяне на Украйна е по-силна от през вчерашния ден. Виждаме, че икономическите компликации са разследване от експанзията на Кремъл и сме подготвени на всичко, с цел да я спрем, в наш личен народен интерес;

- Спирането на газа значи неотложно да спре преносът по " Турски поток " към Сърбия и Унгария (или вероятно асимилиране на съответните количества);

- Митрофанова си отпътува за Москва. Ако желаят, да го одобряват като форма на заплащане в рубли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР