От Сдружение Бъдеще за Ямбол“ разпространиха становище до медиите, в

...
Коментари Харесай

Сдружение „Бъдеще за Ямбол“: Кметът и жена му се опитват да придобият общински терен в Ямбол по нагла схема

От Сдружение „ Бъдеще за Ямбол “ разпространиха мнение до медиите, в което настояват, че кметът Валентин Ревански и жена му се пробват да придобият общински терен по нагла скица . А то гласи следното:

„ Кметът Ревански се оказа толкоз предан на своето занимание да придобива терени, че от неспокойствие не изчака даже и да стартира новата година, с цел да сътвори следващата си спекулация за сметка на своите съграждани!

Още на втората работна сесия, на новия Общински съвет, извършена на 28.12.2023 година, незабавно след коледните празници и единствено няколко дни преди новата година, когато всички са улисани да честват, кметът собственоръчно вкара в Общинския съвет искане, Община Ямбол, на която той е кмет, да „ продаде “ на личната му жена 1,3 декара общински терен. И това с аргумента, че тя има право и е законно!

А какви са обстоятелствата?

На 16.12.2022 година в един и същи ден са направени два нотариални акта. Първият с номер 46 е констативен, с който „ Петрол “ АД се снабдява публично с 315,52 идеални елементи терен от общо 1621 (разбирайте квадратни метра) дружно с издигнатите в тези иделани елементи здания със застроена повърхност от 270 квадратни метра. Вторият нотариален акт, направен в същият ден и с номер 47 е на брачната половинка на кмета Стоянка Реванска, посредством който тя се снабдява със същият терен и здания като ги закупува в същия ден от „ Петрол “ АД.

Каква случайност и какъв шанс за дамата на кмета (или на самия кмет?)!

Но по-интересното е, че на 22.08.2022 година персонално пък дамата на брата на кмета, Ренета Реванска – основен специалист в дирекция „ Общинска благосъстоятелност и стопански действия “ в Община Ямбол, сформира акта за благосъстоятелност на Община Ямбол, в която вписва „ Петрол “ АД като съсобственик, преди още компанията да има публикуван нотариален акт за това. Да, при тези условия, когато брачната половинка на кмета към този момент е съсобственик на общината, тя официално има „ правото “ да закупи терена, в който са тези здания. Видно е обаче, че това „ право “ са го подредили тъкмо кметът, жена му и дамата на брат му.

Но има ли морал в тази постъпка на кмета? Според нас – „ изрично НЕ! “

Ако кметът Ревански работеше с мисъл за това по какъв начин да обогати своя град, то беше редно да отдели собствеността на жена си в обособен терен и тя да си го употребява както реши. А останалата част от терена да си остане благосъстоятелност на общината. В този случай общината може да продаде на търг към този момент отделения независим терен на много по-висока цена от тази, на която кметът желае да го продаде на жена си. Или пък може върху тези 1,3 декара против обезщетение да разгласи на търг терена и по този начин да се снабди с най-малко 20 нови жилището. Теренът е доста подобаващ за тази цел. По този метод би имало опция да се задоволи най-малко дребна част от непрекъснато възходящата потребност от жилища на обществено слаби наши съграждани.

Но, за кмета не това е значимо! Важно е той самичък да вземе този терен, колкото може по-евтино и след това по същата скица да се построи постройка, само че към този момент той да бъде заплатен, а не общината. Пък може и самичък да си я построи и по този метод ще завоюва милиони от нейната продажба! Още повече, че в този момент, тъкмо в този квартал има огромно търсене на жилища. В последна сметка, може и да му остане някой магазин, който да отдава чартърен или пък там ще е следващият подобен от бурно развилата се последните 4 години, откогато той е кмет верига „ Мляко и Мръвка “ на сина му.

Да, правилно е, че на сесията на съвета и по наше гледище кметът отдръпна тази точка от дневния ред и тя не бе гласувана. Това обаче по никакъв метод не трансформира и няма да промени неговото отношението към общинската благосъстоятелност на града. А за ямболии остава единствено горчивият привкус от следващия опит на Ревански за корист с власт, още веднъж за тяхна сметка! Всеки е свободен самичък да направи своите заключения. А ние ще продължим да ви осведомяваме за премълчавани и неуместни обстоятелства в ръководството на Ямбол. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР