От съобщението става ясно още, че руският държавен глава поддържа

...
От съобщението става ясно още, че руският държавен глава поддържа
Коментари Харесай

Путин: Москва никога не се е отказвала от дипломатическо решение на конфликта

От известието излиза наяве още, че съветският държавен глава поддържа предлагането на Рамапоса африкански водачи да се включат в договаряния за кротичък развой в Украйна.

Путин е повторил предлагането си за безвъзмездни доставки на съветско зърно и изкуствени торове за африканските страни.

Разговорът идва ден откакто американският дипломат в Претория упрекна държавното управление на Република Южна Африка, че е разрешило оръжейни доставки за Русия. В отговор на обвиняването Рамапоса разпореди следствие на американските изказвания.

Контраофанзивата на Киев може да успее, само че може да коства и доста жертви

Планираната украинска контраатака има положителни шансове за триумф, само че може да коства доста жертви, в случай че Русия употребява защитата си задоволително дейно, съобщи чешкият президент Петър Павел в изявление за Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Павел, който е и главнокомандващ чешката войска, както и водещ боен консултант на генералния секретар на НАТО в интервала сред 2015 и 2018 година, уточни, че Украйна в последна сметка ще получи западните изтребители, за които упорства, само че ще бъде невероятно те да бъдат доставени в точния момент, с цел да бъдат включени в идната атака. Според него сега има по-големи цели като снабдяването на украинските сили с муниции.

" Със сигурност има огромни очаквания, че украинската контраатака ще бъде сполучлива, тъй като Украйна е стимулирана и добре готова ", добави той и означи, че съветската войска има тежки проблеми с логистиката и бойния дух.

Според него обаче не би трябвало да се чака колапс на защитата.

" Русия имаше време да приготви относително висококачествена и дълбока защита по няколко посоки, която, в случай че бъде употребена дейно, ще коства /.../ на Украйна доста жертви ", изясни той.

" Нещата не всеки път се развиват съгласно желанията и проектите, само че мисля, че възможностите за забележителен украински триумф са в действителност огромни ", предвижда Павел.

" Подкрепата за влизането на Украйна в Европейски Съюз и НАТО би трябвало да бъде дълготрайна цел ", сподели той в отговор на въпрос какво следва да съобщи алианса на Украйна по време на срещата на върха, която ще се състои през юли във Вилнюс.

Той предизвести, че процедурата по присъединение към въпросните организации изисква дълга подготовка и покриването на цялостен лист от критерии. " Ние обаче би трябвало да помогнем на Украйна с това ", означи Павел.

" Колкото по-стабилна е Украйна в икономическо отношение, толкоз по-големи са възможностите ѝ за влизане в НАТО ", отсъди чешкият държавен глава.

Той разяснява и въпроса какво отношение би трябвало да има Европейски Съюз към Китай. По думите му евросъюзът и другите демокрации би трябвало да имат единна и реалистична позиция по отношение на азиатския стопански колос, тъй като даже и най-големите страни в Европейски Съюз не могат играят при равни условия с Китай.

" Виждаме, че китайските стратегически цели не съответстват с нашите и че полезностите, върху които е построено китайското общество, не са и няма да бъдат наши полезности ", сподели още Павел.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР