От събота - 18 юни, до 30 септември т. г.,

...
От събота - 18 юни, до 30 септември т. г.,
Коментари Харесай

От днес спират движението на МПС над 12 т между 30 и 47-ми км на АМ Хемус

От събота - 18 юни, до 30 септември т. година, се лимитира придвижването на МПС над 12 тона сред 30-ти и 47-ми км на Автомагистрала „ Хемус “, в двете направления. Спирането на тежкотоварния трафик е за доизграждането на трите напречни връзки сред двете тръби на тунел „ Витиня “ и ремонта на 4 виадукта – в платното за София на оборудванията при км 35+144 и км 35+760 и в платното за Варна на виадуктите при км 33+910 и км 34+220.

По време на ремонтните действия камионите над 12 тона ще минават по обходен маршрут: от пътен възел „ Витинска река “ при 30-ти км на Автомагистрала „ Хемус “ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „ Ботевград “ при 47-ми км, и назад.

Лекият трафик ще минава в двете посоки в тръбата за София на тунел „ Витиня “ и в двете посоки в свободните от ремонтни действия платна на автомагистралата. Движението на МПС до 12 тона ще се реализира в двете посоки в платното за София от 32-ри до 34-ти км с по една лента във всяка посока на придвижване, а от 34-ти до 36-ти км ще е в двете посоки в платното за Варна с по една лента за всяка посока на придвижване. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание, да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация и ограничаването на скоростта – до 50 км/ч.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите за породеното стеснение при пътуването, само че ремонтните работи са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване по автомагистралата.



Трите напречни галерии сред двете тръби на тунел „ Витиня “ бяха прокопани в тръбата за София през 2020 година и в този момент следва да бъдат довършени в тръбата за Варна. Предвидено е да се инсталират противопожарни порти, електро съоръжения, вентилационни боксове и осветяване. Две от галериите са пешеходни, а една е шосейна. В случай на повреда в една от тръбите те ще се употребяват за евакуация на хора и коли, както и за достъп на коли за спешна помощ, пожарни и други профилирани коли. След довеждане докрай на тези действия тунел „ Витиня “ ще дава отговор на Директива 2004/54/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 29 април 2004 година по отношение на минималните условия за сигурност за тунелите на Трансевропейската пътна мрежа.



Виадуктите при 33-ти, 34-ти и 35-ти км са издигнати през 80-те години на предишния век и оттогава не са главно ремонтирани. Техническото положение на виадуктите при 33-ти и 34-ти км в посока Варна изисква незабавно възобновяване на експлоатационното им положение, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване. На двете уреди ще се извърши увеличаване на пътната плоча, ремонт на основни стоманобетонови греди, замяна на лагери и дилатационни фуги. Ще бъдат построени нови тротоарни блокове, ще се постави нова хидроизолация и асфалтобетонова настилка, колекторна система и други На виадукта при 34-ти км ще се работи по възобновяване носимоспособността на ригел при един от стълбовете на оборудването.

На виадуктите при км 35+144 и км 35+760 в платното за София ще се работи по антикорозионната отбрана на стоманената структура, създаване на колекторна система и други На оборудването при км 35+144 ще бъдат положени нова хидроизолация и асфалтобетонова настилка.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР