От руските служби за сигурност на ФСБ твърди, че 43-годишната

...
От руските служби за сигурност на ФСБ твърди, че 43-годишната
Коментари Харесай

Естония отхвърли обвиненията на Русия за убийството на Дугина

От съветските служби за сигурност на ФСБ твърди, че 43-годишната Наталия Вовк е виновна за убийството на 29-годишната Дария Дугина, щерка на прокремълския идеолог Александър Дугин. Според ФСБ се допуска, че по-късно Вовк е избягала в Естония, което накара съветските националисти да изискат предприемането на твърди дейности против балтийската страна, която е един от най-големите поддръжници на Украйна.

 

Министърът на външните работи на Естония - Урмас Рейнсалу сподели пред локална телевизия: „ Ние считаме това за един случай на провокация в доста дълга поредност от провокации от страна на Руската федерация и нямаме какво повече да кажем за това сега “.

 

Естония претърпя най-голямата си хакерска атака от 15 години насам, откакто през предходната седмица реалокира монумент на танкове от руската ера наоколо до границата си с Русия.

 

Рейнсалу сподели, че това е част от модела на Москва да оказва напън върху Талин за поддръжката ѝ за Украйна, защото до момента Естония е предоставила повече помощ на глава от популацията на Киев от всяка друга страна.

 

„ Защо Естония претърпя най-големите хакерски атаки след „ нощта на Бронзовия боец “? Защо някогашният президент на Русия сподели преди две седмици, че това, че Естония към момента е свободна страна, е техен неуспех? “ попита той по телевизия ETV, предава БНР.

 

Индрек Каник, началник на подкрепяния от страната мозъчен концерн Международен център за защита и сигурност, уточни пред естонската телевизия: „ Възможно е това да е лична интервенция на ФСБ, защото тези хора са се трансформирали в опасност. В същото време е комфортно да упрекваме украинците. Сега виждаме, че Естония също може да бъде въвлечена в това “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР