От романтиката на парижките улици и очарованието на крайбрежните градове

...
От романтиката на парижките улици и очарованието на крайбрежните градове
Коментари Харесай

Ето коя ще бъде най-посещаваната държава в света до 2025-а

От романтиката на парижките улици и очарованието на крайбрежните градове на Нормандия до престижа на замъците в Бордо, тръпката от скатовете на Алпите и изтънчеността на френската Риверия, привлекателността на Франция е неоспорима. Така че не е изненада, че е на път да стане най-посещаваната страна до 2025 година, когато 93,7 милиона интернационалните пасажери ще влизат в страната годишно, съгласно нови данни от GlobalData.

Докато Испания изпревари съседа си през 2021 година, Франция е на път да си върне купата, която държеше дълго преди пандемията – най-посещаваната страна в света – с 12,1 % общ годишен растеж на визитите сред 2022 и 2025 година сподели компанията за разбор на данни. (Очаква се растежът на Испания да нарасне до 89,5 милиона до 2025 г.)

„ Посещенията във Франция и Испания ще останат мощни през идните години, като фестивалите, културата и гастрономията ще бъдат огромно привличане за туристите “, сподели анализаторът за пътувания и туризъм на GlobalData Хана Фрий. „ И двете страни имат какво да предложат на посетителите със личните си неповторими култури, кухни и атмосфера. И двете страни са относително огромни, с разнороден и разнороден ландшафт и всяка страна има своя лична неповторима брегова линия.

Всъщност точно тази необятна гама от оферти прави страната толкоз мечтана както за посетителите за първи път, по този начин и за завръщащите се гости. „ Франция като дестинация предлага по нещо за всеки – история, град, море, планини, плажове, гастрономия, винена страна “, споделя Гейл Боасклер от Perfectly Paris. „ Тази страна има всичко! “

Новината не е изненада за самата страна, защото президентът Еманюел Макрон показа проекта за дестинация Франция през 2021 година, с цел да заключи европейската нация като международен водач в туризма. „ С проекта за дестинация Франция френското държавно управление има намерение да сложи действителна пътна карта за развиването и трансформацията на туристическия бранш през идващите 10 години “, споделя Ан-Лор Тунсер, шеф на борда по туризъм на страната Atout France, отбелязвайки, че необикновен акцент върху задачата да бъде най-устойчивата дестинация до 2030 година „ Франция влага съществено в нововъведения, притегля нови гении в промишлеността на хотелиерството и обезпечава образование за най-хубаво посрещане на тези гости, изключително със Световното състезание по ръгби, което се организира тази есен и летните олимпийски игри през 2024 година “

Ангажиментът към развиването на туристическата инфраструктура към този момент може да се види, споделя Тунсер, цитирайки хотели като Le Grand Contrôle на територията на Château de Versailles, неотдавна открития хотел Anantara Plaza в Ница и екологичния Les Sources de Cheverny и двореца - трансфорат в курорт Fleur de Loire в долината на Лоара.

Внимателно създадените културни обекти също направиха своя дебют, като реновирания замък от 18-ти век Hôtel de la Marine в Париж, праисторическата подземна пещера Grotte Cosquer в Марсилия или епикурейската страна на чудесата La Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin в Дижон. Нов тип дестинация – La Vallée de la Gastronomie – включва три района, обединени, с цел да се съсредоточат върху едно гастрономическо пътешестване. Дори емблематичната френска багета предходната година беше оповестена от ЮНЕСКО.

Франция също се чака да стане най-посещаваната страна в света заради увеличението на броя на пасажерите, които разнообразяват ползите си. „ Американските гости са подготвени да отделят част от времето си от Париж, с цел да се осмелят да излязат отвън нашата столица “, прибавя Тънсер, като отбелязва района на Бордо, Елзас, Бургундия и долината на Лоара като обичани на континента, както и Мартиника и Острови Гваделупа във Френските Кариби.

Два френски града даже бяха призовани за своя „ образован “ метод към туризма, като бяха оповестени от Европейската комисия за европейски столици на интелигентния туризъм. През 2019 година Лион, 2000-годишният град при сливането на реките Рона и Сона, получи оценките, приветствани за своята досегаемост с изцяло адаптивна мрежа за публичен превоз и музеи, предлагащи адаптивни обиколки. Летището му е едно от дребното, които са въглеродно неутрални, а гастрономическият му нюх се корени в мистериозното учебно заведение Chef Factory, което създава готвачи от международна класа и обозначението Bouchons Lyonnais.

Само предходната година Бордо получи купата, възхвалявана за нововъведенията на своя винарски район, забелязана във винарни като Chateau Paloumey, изцяло органична активност, която тества нови способи за развъждане на редове дървета в своите лозя, и нейното винено описване в интерактивния музей, La Cite Du Vin. Но Бордо потвърди, че е доста повече от вино, изключително във връзка с устойчивостта. Градската трамвайна система с четири линии е формирана от коли, които са 98 % рециклируеми, солидна остаряла подводна база е модифицирана в най-големия в света музей на прожекционното изкуство в Les Bassins des Lumières, а екосистемата Darwin е неповторима постройка със смесено предопределение общественост, която разрешава единствено бизнеси с нрав преди всичко зелено, в това число скейт парк, органична столова, пекарна и даже първия в света магазин за преработване и ремонт за устойчива компания за обувки Veja.

С неортодоксални и неповторими оферти с взор към бъдещето, посетителите не престават да упорстват за потапяне във Франция – и даже водещата самолетна компания в страната към този момент се приготвя за напредък. „ През 2023 година ще имаме повишен потенциал с 15 % през последните пет години и пет % по отношение на 2022 година, предлагайки 5,3 милиона места сред Съединени американски щати и Франция “, споделя Ерик Карон, старши вицепрезидент на Air France за Северна Америка. Те също по този начин не престават да влагат във флота до американския пазар, откакто стартираха нови направления предходната година от Далас/Форт Уърт, Денвър и Нюарк Либърти Интернешънъл. Превозвачът също се приготвя за стартирането на нова кабина в бизнес класа от интернационалното летище JFK в Ню Йорк по-късно този месец.

Повишената досегаемост ще спомогне за поощряване на растежа, защото страната продължава да дава образец освен като отваря вратите си, само че и като притегля посетители деликатно. „ Целта е също по този начин да станем водеща дестинация за стабилно пътешестване, като превърнем френския туризъм в бранш, който предизвиква високи достижения, напредък и претовареност, въз основа на по-качествен, резистентен и устойчив модел, в сходство с новите упования на Франция и интернационалните клиенти, изключително във връзка с екологичния преход “, споделя Тънсер.

Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР