От Регионалната здравна инспекция във Враца съобщиха от къде са

...
От Регионалната здравна инспекция във Враца съобщиха от къде са
Коментари Харесай

РЗИ: Бебе, студент, ученик и медицинско лице са сред новодиагностицираните с COVID-19 във Врачанско

От Регионалната здравна ревизия във Враца оповестиха от къде са последните случаи на инфектирани с ковид в региона.
За миналото денонощие бяха регистрирани 63 случая на заболели от COVID-19. Всички новообявени позитивни лица са диагностицирани за домашно лекуване, с изключение на една 79-годишна жена от Долна Кремена. Тя е приета в болница в мездренската многопрофилна болница.
34 от новоустановените са от Враца. От тях 21 дами на възраст сред 11 и 68 години. 23-мата мъжа са от 14 до 79-годишна възраст. 3-ма мъже и 1 жена от Бяла Слатина също са измежду новите случаи. Те са сред 25 и 76-годишни. 8 са инфектираните от Козлодуй. Те са на сред 44 и 58 години.
2 дами на 41 и 67 години от Мездра са измежду новоустановените. Бебе от Згориград и 25-годишен мъж от Косталево също са пипнали подлия вирус. 2-ма мъже на 50 и 53 години от Хърлец са диагностицирани с COVID-19. Останалите са по 1 случай от Оряхово, Крушовица, Зверино, Крета, Боденец, Криводол, Гложене, Търнава и Сираково.
От проучените до 13 часа през днешния ден горепосочени случаи има 1 здравно лице от ПЧМБАЛ-Враца, 1 възпитаник от СУ "Отец Паисий "–Враца и 1 студент - МУ-София.
За миналия ден са взети нови 51 проби за ковид. От тях 40 са по бързи извести от общопрактикуващи лекари за съмнителни случаи от разнообразни обитаеми места в региона и 11 на контактни лица със признаци и рискови контактни на доказани случаи.
519 са дейните случаи на рисковата болест в региона, като 487 са на домашно лекуване, а останалите 32 се приети в болница.
Към момента са стартирани и не престават епидемиологичните изследвания за определяне и
предприемане на ограничения по отношение на позитивните и контактните лица (в рамките на 30.10.2020 са
издадени общо 88 нови наставления за карантина на такива лица).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР