От регионалната фармацевтична колегия в Благоевград се обявиха против нощните

...
От регионалната фармацевтична колегия в Благоевград се обявиха против нощните
Коментари Харесай

Аптекари се обявиха против нощните дежурства


От районната фармацевтична гилдия в Благоевград се оповестиха срещу нощните наряди в аптеките.

Такива се плануват, според измененията в закона за медикаментите. Притесненията са, че в допълнение ще бъде усложнено финансовото положение на аптеките, които на доста места в региона нямат нужда да работят нощем. Темата беше коментирана в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

В директно включване от Петрич пред репортера Ирина Николова ръководителят на районната фармацевтична гилдия Константин Качулев сподели, че са срещу регламентираното въвеждане в закона на нощни наряди и плануваното наказване при отвод.

Константин Качулев: През февруари, когато искахме помощ от министър Ананиев, да подкрепи верификацията в аптеките, той сподели, че страната не може да подкрепя частни обекти, тъй като ще нарушим договорите на Европейски Съюз.

По думите на Константин Качулев в този момент принудително се вкарва през закона аптеките да създадат разноски, които няма по какъв начин да покрият. Едно нощно дежурство постоянно работи на загуба, сподели още той.

Според него, в случай че аптеката може да си донесе плюс в приходите през дневната промяна, тя покрива нощното дежурство.

Евгени Антов, който има аптека, сподели, че е спрял нощна промяна, защото не е рентабилно.

Евгени Антов: Нощната популярност е за чест и популярност, да отговорим на потребностите на популацията, на правото на хората да имат достъп до опазване на здравето.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР