От прокуратурата излязоха с подробности за мащабната акция на ГДБОП

...
От прокуратурата излязоха с подробности за мащабната акция на ГДБОП
Коментари Харесай

Прокуратурата излезе с подробности за акцията на ГДБОП във Враца, вижте какви схеми са въртели задържаните

От прокуратурата излязоха с детайлности за огромната акция на ГДБОП във Враца, за която заяви първо организация BulNews.
На брифинг в Съдебната палата с присъединяване на госпожа Сийка Милева - представител на основния прокурор, господин Димитър Петров - началник на Специализираната прокуратура, господин Николай Димитров - наблюдаващ прокурор и Стоян Темелкиев от Главна дирекция за битка с проведената престъпност, изнесоха данни за интервенцията по обезвреждане на проведена незаконна група, настояща на територията на област Враца.
Припомняме, че на 5 март в 7 часа, антимафиотите са нахлули в жилищата на предприемача Иво Борката и юрист Румяна Тодорова. По-късно ченгетата са атакували офиса на компанията в региона на пл. „ Св. Софроний Врачански “ и адвокатската адвокатска фирма в центъра на града. Логистичната поддръжка е оказвана от локални служители на реда, които обаче не са били осведомени с съответните дейности на сътрудниците си от столицата.
Разследване на медията ни откри, че акцията в действителност е планувана като противопоставяне на недоволства на потърпевши от имотни измами. Цялата група е разработвана няколко месеца, при което били събрани доказателства за локални лица, занимаващи се с незаконна активност. При обиските през вчерашния ден, с изключение на доста оръжие и патрони, са били открити и много нотариални актове на парцели освен във Враца и региона, само че и от цялата страна.
При акцията са задържани юрист Румяна Тодорова, нейната щерка Деница и предприемача Иво Борката. Заедно с тях е спретнат зад решетките и Иван Тодоров. 45-годишният мъж живее в кв. „ Бистрец “ и от дълги години се занимава с измами. Безспорно е открито, че водачи на групата са юрист Тодорова и Иво Борката.
Престъпната група се е занимавала с друг тип измами – настаняване на възрастни хора в старешки домове, споразумяване на дипломи от университети, подправяне на документи и други. Към момента на четиримата участници в незаконната група е наложена мярка за неотклонение - "задържане под стража ".
"Единият участник от групата се преобразявал в разнообразни функции - на студент, шеф на старешки дом, учител в университет, помощник, прокурор. Участниците в групата казвали на потърпевшите лица, че могат да уредят всевъзможни услуги и надлежно желали пари за тези прислужници, които в никакъв случай не правили “, съобщи прокурор Милева.
При претърсванията в жилищата на участниците в групата са открити голям брой печати на всевъзможни институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, голям брой оръжия и муниции, наркотично субстанции подготвени за разпространяване самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация посредством дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предопределена за произвеждане на монети от 1 български лев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР