От “Продължаваме промяната внесоха сигнал в ДАНС за бездействие по

...
От “Продължаваме промяната внесоха сигнал в ДАНС за бездействие по
Коментари Харесай

От ПП внесоха сигнал в ДАНС за бездействия на “Капитан Андреево”

От “Продължаваме смяната ” внесоха сигнал в ДАНС за безучастие по граничния надзор на пункт “Капитан Андреево ”. Няма данни за корист, има данни за незаконна немарливост от страна на Българската организация за сигурност на храните, разяснява националният представител Иван Христанов.

По думите на представителите на Политическа партия сега на граничен пункт “Капитан Андреево ” няма работещо видеонаблюдение, а освен това състояние няма по какъв начин да желаеме да сме част от Шенген.

Христанов изброи някои от претекстовете в сигнала до ДАНС. Той заяви, че сигналът е 4 страници, а с приложенията е към 25-30 страници.

“Той материализира нашите терзания, че настоящето управление на БАБХ прави дейности или бездействия, които заплашват националната сигурност и компрометират държавния интерес. Забелязваме, че редовно управлението на БАБХ не изпраща посланичество от правна дирекция да пази страната на правосъдни съвещания ”, означи Христанов, който е безапелационен, че с този сигнал изострят вниманието на обществото, че би трябвало да има последователност.

В позиция, изпратена от партията на 4 декември, написа:

“По време на кабинета „ Петков “ бе направена и значима крачка към възобновяване на държавния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, който до неотдавна беше монополизиран от частно сдружение, въпреки да е обект от голяма важност за националната сигурност, показват от Политическа партия.

Стартирахме серия от дейности по усилване и възстановяване контрола на границата като с решение на Министерски съвет разпределихме контрола към Министерство на вътрешните работи, вместо към досегашните регионални шефове. Започнахме процедури по ремонт на граничното оборудване, което години наред беше изоставено.

Ще продължим напъните си в тази посока, даже в съпротива. Още преди седмици от “Продължаваме смяната ” призовахме за разглеждане на същински значимите проблеми и законопроекти за българското общество, вместо да се губи пленарно време в “изтърбушване ” на Изборния кодекс за операция на идващите избори ”.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР