От Продължаваме промяната реагираха с позиция по повод намеренията на

...
От Продължаваме промяната реагираха с позиция по повод намеренията на
Коментари Харесай

Преговорите с Газпром ще са безрезултатни

От " Продължаваме промяната " реагираха с позиция във връзка желанията на служебното държавно управление да договаря с " Газпром " за доставки на синьо гориво.

Бившият ръководител на енергийната комисия в Народното събрание Радослав Рибарски съобщи, че такива договаряния най-вероятно ще бъдат безрезултатни.

" Днес ни беше показано едно-единствено решение, а точно " Газпромекспорт ". Разговори с " Газпромекспорт " са водени неведнъж и от постоянния кабинет, само че това не даде резултат. Най-вероятно няма да даде резултат и в този момент, а зимният отоплителен сезон следва. Сериозно би трябвало да се прегледат опциите за различни доставки ". 

Това съобщи някогашният народен представител от " Продължаваме промяната "  и ръководител на комисията по енергетика Радослав Рибарски във връзка днешния брифинг на Кризисния щаб по енергетика, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия. 

Днес служебният министър на енергетиката Росен Христов разгласи договарянията с съветската компания за " към този момент неизбежни ", откакто служебният кабинет е договорил доставката на единствено един транспортен съд с американски полутечен газ през октомври.

От " Продължаваме промяната " показват неразбиране за какво контрактувани, съгласно тях, количества американски газ са били отказани, откакто потенциалът на гръцкия терминал в Ревитуса ще бъде съвсем подсилен до края на август.

От Политическа партия подсетиха, че в границите на сегашния кабинет беше основан Кризисен щаб по въпросите на енергетиката, още на трети август. Ден по-късно гръцки публични представители, в това число представителят на гръцкия кабинет, Янис Иконому, оповестиха, че потенциалът на терминала в Ревитуса ще бъде съвсем подсилен до края на август. 

" При съществуването на свободен потенциал за разтоварване за нас остава мистерия за какво контрактуваните количества газ от Съединени американски щати бяха отказани. Отказът от контрактувани количества за нас би означавал, че газовите потребности за есента и зимата са обезпечени, само че от днешното известие разбираме, че това не е по този начин, а България е тласната към това още веднъж да договаря с „ Газпром “, които едностранно нарушиха настоящия си контракт с нашата страна ", прибавят от пресцентъра на Политическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР