От "Продължаваме Промяната" представиха пакет от 14 мерки на обща

...
От "Продължаваме Промяната" представиха пакет от 14 мерки на обща
Коментари Харесай

Продължаваме Промяната представи пакет от 14 антикризисни мерки

От "Продължаваме Промяната " показаха пакет от 14 ограничения на обща стойност от 2 милиарда лв. за спряване с рецесията.

Сумата е обезпечена от в допълнение събрани средства в бюджета и може да бъде употребена, без да се нарушава бюджетната рамка.

Това разгласи на брифинг в Народното събрание Андрей Гюров, представен от

"Мерките са основани на два съществени правилото ", уточни още той. С тях ще се подкрепят най-уязвимите групи от хора - пенсионерите и тези с най-ниски приходи, както и бизнесът.



Мерките, които към този момент са остойностени, ще бъдат препоръчани на утрешния Коалиционен съвет.
Предлага се съществено нарастване на пенсиите.
Най-ниската - от 370 лева да стане 450 лева и съразмерно нарастване на останалите. Целта е нарастването да изпреварва до момента насъбраната инфлация по този начин, че хората с ниски приходи да не усетят нарушение на тяхната покупателна дарба.

"Другото главно, което желаеме да създадем в системата на пенсиите, е да осигурим правдивост в две съществени насоки. Предлагаме да се вдигне оптималният предел на пенсиите на 3 400 лева Така хората, които са се осигурявали на високи приходи, ще могат да получават съответна пенсия. Това е тласък за всички жители да се обезпечават на същинските суми и всички трудещи се да способстват повече за обществената система. Тези две ограничения ще бъдат включени в пакета от 1 юли, по наше предложение ", добави Гюров.

От 1 октомври от "Продължаваме Промяната " желаят да се направи преизчисление на пенсиите на база на смяна на швейцарското предписание, което планува 50% от нарастването на инфлацията и 50% от нарастването на осигурителния приход.

"Това, което предлагаме за в бъдеще, ще бъде направено за всички пенсии от 2008 година насам - пенсиите да порастват с по-голямото нарастване на инфлацията или на осигурителния приход. Така ще бъдат изчистени всевъзможни неравенства сред пенсиите на тези, които са се пенсионирали по-назад във времето и тези сега ", разясни ръководителят на ПГ на Политическа партия.
За работещите родители се планува нарастване на данъчното облекчение от 450 лева на 600 лева за едно дете и от 900 лева на 1 200 лева за две деца.
Гюров акцентира, че като спомагателна мярка в тази ситуация е освен нарастването на облекчението и опцията тези средства да се употребяват на тримесечна база.
Относно финансовото компенсиране на крайните консуматори на горива от Политическа партия оферират то да е до 50 литра на месец, като са препоръчани няколко разнообразни разновидността. Механизма за приемане на това облекчение ще бъде определен от Министерството на финансите.
От партията оферират още понижаване на Данък добавена стойност на парното, тъй че употребяващите централно отопление да усетят разликата в сметките, изясни Гюров.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР