От Продължаваме Промяната“ (ПП) и опозицията отново влязоха в спор

...
От Продължаваме Промяната“ (ПП) и опозицията отново влязоха в спор
Коментари Харесай

От ПП и опозицията отново влязоха в спор в пленарната зала

От „ Продължаваме Промяната “ (ПП) и опозицията още веднъж влязоха в спор в пленарната зала. Ден откакто болшинството отхвърли предлагането за оставката на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов (ПП), поискана му от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, се породи ново напрежение. Този път от Политическа партия имаха несъгласие към председателстващия съвещанието Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), която разреши изявление на Тома Биков (ГЕРБ-СДС) след декларация от името на ПГ на Политическа партия, изчетена от Венеция Нецова-Ангова.

От Политическа партия обърнаха внимание на „ рисковата наклонност “, че офанзивите от опозицията не стопират. Декларацията предизвика Биков да изиска процедура по метода на водене поради изказаните, по думите му, небивалици. Вместо това обаче той направи изявление. „ Ние сме отговорни за „ Български пощи “, за Путин, за това, че вашият министър-председател не може да каже и до през днешния ден от кое място купува газ и какво прави “, съобщи той. „ Знаем, че сте уплашени, още малко ви остава. Довиждане и прелестен и благополучен уикенд “, обърна се Биков към депутатите от Политическа партия.

Въпреки че Кирова направи забележка на депутата от ПГ " ГЕРБ-СДС ", ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров изиска пояснение. „ Г-жо Кирова, това, което вършиме през днешния ден, надвишава в пъти това, за което искахте освобождението на господин Иванов “, сподели той. Гюров напомни, че в четвъртък три часа депутатите са разисквали тематиката, че на политическа декларация не се прави отношение. Той сподели, че през днешния ден Биков е направил тъкмо това, нарушавайки правилника.

„ В нашата група ще разгледаме Вашето държание и ще преценим по какъв начин да действаме нататък “, обърна се Гюров към Кирова.

Станислав Анастасов от ПГ на Движение за права и свободи счита, че председателстващият съвещанието е разрешила представител на ръководещите да чете декларация, в която назова партиите отвън ръководството като " така наречен съпротива ". Желанието за унищожаване на опозицията, което показват ръководещи, е втората крачка към авторитаризма, сподели той. Ангова прикани да не се позволяват внушения и изясни, че в декларацията се е говорело за " така наречен градивна съпротива ". 

Кирова моли депутатите да продължат с парламентарния надзор. Венко Сабрутев (ПП) обаче още веднъж я попита за какво е позволила да се прави изявление след декларация. Тя изясни, че е направила забележка и се е пробвала на няколко пъти да прекъсне изказващия се. Биков призна, че е злоупотребил с процедурата. 

Георги Михайлов от ПГ " Българска социалистическа партия за България " разяснява, че ГЕРБ-СДС се пробвали да трансфорат съвещанието в цирк. В края на разразилия се спор водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че българските жители не заслужат това, което се случва в Народното събрание. Той счита, че обвинявайки се взаимно, Политическа партия и ГЕРБ-СДС не способстват за спазването на разпоредбите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР