От Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/, ГЕРБ-СДС и ДПС

...
От Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/, ГЕРБ-СДС и ДПС
Коментари Харесай

От ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС са се разбрали за дерогацията

От „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи оповестиха, че са се разбрали за дерогацията и се планува от 1 март следващата година тя да отпадне , а квотите за експорт ще отпаднат от 1 януари 2024 г . Това оповестиха представители на парламентарните групи пред парламентарни кореспонденти.

Йордан Цонев сподели, че вносителите на двата законопроекта за „ Лукойл “ са написали, че ги отдръпнали. С парламентарно решение това трябвало да стане факт. По думите му следва през днешния ден да бъде направен и законопроект за преустановяване на дерогацията .

„ Трябва да забележим по какъв начин да разпишем текстовете, които касаят проверката, която Агенция „ Митници “ би трябвало да направи към 31 декември, с цел да откри какви към този момент модифицирани количества има в склодивите наличия на „ Нефтохим “ и да се реши за тези количества да има право да бъдат изнесени, с цел да не задръстят складовете на рафинерията “ , съобщи Цонев.

Според Венко Сабрутев, представен от „ DarikNews “, разсъдъкът е надвил . Той посочи, че в Народното събрание ще бъде импортиран взаимен законопроект, който ще е в полза на родния консуматор.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР