От Продължаваме промяната – Демократична България отново потвърдиха намерението си

...
От Продължаваме промяната – Демократична България отново потвърдиха намерението си
Коментари Харесай

Обобщение: Кои партии ще участват в срещи, свързани с конституционните промени

От „ Продължаваме промяната – Демократична България ” още веднъж потвърдиха желанието си да беседват с всички парламентарни групи за промени в Конституцията.

До момента обединението е разговаряла с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Покана са получили от Българска социалистическа партия, само че водачът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че няма да вземат участие в предварителни диалози.Те ще се включат едвам откакто в комисията по конституционни въпроси бъде импортиран формален план.

Въпреки отхвърли от страна на Българска социалистическа партия от „ Продължаваме промяната - Демократична България " обявиха, че левицата още веднъж ще получи покана. По думите на Кирил Петков измененията в Конституцията би трябвало да имат оптималната социална поддръжка.

Петков изясни, че сега се дискутира ролята на основния прокурор - дали да бъде отстранена или с орязани пълномощия.

От „ Възраждане “заявиха, че са подготвени да вземат участие в срещи, свързани с конституционните промени. Петър Петров уточни, че премахването на фигурата на основния прокурор е въпрос на сериозен спор.

От „ ИТН “искат първо да получат оферти за промени в Конституцията, а по-късно да одобряват покана за среща с ПП-ДБ.

А от Има Такъв Народ също имат оферти – отваряне на диалога за президентска република, както и директен избор на основен прокурор, като кандидатстващите би трябвало да дават отговор на избрани критерии.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР