От пресцентъра на МВР разпространиха кадри от спецакцията, при която

...
От пресцентъра на МВР разпространиха кадри от спецакцията, при която
Коментари Харесай

МВР показа ексклузивни СНИМКИ от спецакцията срещу групата за имотни измами

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разпространиха фрагменти от спецакцията, при която бе обезвредена проведена незаконна група за имотни измами.

Разследването е почнало по сигнал, че престъпно проявено лице е сключило мним брак с умряла жена, притежаваща няколко апетитни парцела в столицата. Според следствието, групата, в която са взели участие и държавни чиновници на Министерство на вътрешните работи и ЕСГРАОН, частен правосъден реализатор и юрист, е работила от 5 години.

Бруталната тайфа в София направила далавери за 1,2 милиона, задържани са... ВИДЕО

Задържани са 11 участници, измежду които и уредникът, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева. Претърсени са 11 адреса и коли, конфискувани са голям брой документи, персонални карти, нотариални актове и огромна сума пари. Установено е, че са направени опити да бъдат теглени стотици хиляди левове от банки от сметки на умряли лица.



Прокурор Милева посочи и схемата на закононарушението - чиновници на Министерство на вътрешните работи са издирвали самотни възрастни хора без наследници, а след гибелта на тези хора, чиновници от ЕСГРАОН издавали подправено уверение за цивилен брак с човек от групата, изтривали са и наследниците на самотните хора, в случай че са имали такива.



В този случай се излиза от откритата досегашна скица за имотни измами и се работи по този нетрадиционен за престъпността метод, добави административният началник на Специализираната прокуратура Димитър Петров.



По думите му, при днешната интервенция групата е арестувана на място, до момента в който едно от лицата, дегизирано като умрялата жена, дружно с различен участник в групата, са се пробвали да изтеглят 600 000 лв. от банка.



Служителите на банката са изискали спомагателни документи, с цел да забавят транзакцията.



Той заяви още, че групата се е била насочила към вкусен парцел на бул. "Витоша ".

Членове на бандата за измами се правели на младоженци, спипали ги до момента в който теглят 600 бона от сметката на умряла жена

"Служителите на Министерство на вътрешните работи подпомагали групата, като точно те предоставяли персоналната карта на починалата, с цел да може групата да извърши тези закононарушения и да се пробва да изтегли парите ", посочи ст. комисар Стефчо Банков, шеф на Дирекция "Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи.



Част от участниците в групата, Министерство на вътрешните работи е разследвала за подобен вид закононарушения и в предишното ", разяснява още той.



На този стадий са открити 15 такива измами, групата е работила единствено на територията на столицата и всички парцели са били в София.



Предстои да се откри на кои от арестуваните участници от групата ще бъде поискано задържане за 72 часа и ще им бъде повдигнато обвиняване, прецизираха от прокуратурата. Действията по следствието не престават.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР