От престижен участник в световния Топ 20 до 146-ти в

...
От престижен участник в световния Топ 20 до 146-ти в
Коментари Харесай

На фона на бурята на Запад: Акциите на китайските банки поскъпват

От влиятелен участник в международния Топ 20 до 146-ти в света и то след подкрепено от държавното управление избавяне с присъединяване на съперник - сюжетът към швейцарската банка Credit Suisse сигурно ще влезе в учебниците. Кредитната институция загуби цели 19 % от пазарната си капитализация за единствено 10 дни - и въпреки всичко сумата, за която UBS я закупи, е още по-малка (3,2 милиарда долара), което демонстрира тежкото състояние в което е изпаднала.
 След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60% Обновена
След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60%

Това разяснява швейцарският министър на финансите

Credit Suisse падна жертва на труса, почнал в Съединени американски щати след краха на Silicon Valley Bank и Signature Bank, само че сигурно не помогнаха и свадите и отлива на основни клиенти през последните години. Опасението на анализаторите е, че това надалеч няма да е последната банкова драма, тъй като секторът във всички западни страни към този момент страда поради усложненията на клиентите да оцелеят в обстановка на невисок напредък, висока инфлация и все по-високи лихвени проценти.
 Крахът на Credit Suisse може да значи завършек на покачванията на лихвите
Крахът на Credit Suisse може да значи завършек на покачванията на лихвите

Ще избави ли банкрутът на банката ипотечните заеми?

В тази обстановка някои губят, само че пък други печелят. В случая " на плюс " са китайските банки. Според данните на Company Market Cap има четири кредитни институции от КНР в световния Топ 10 по пазарна капитализация. Всички те означават покачване на цената на акциите си през последните 30 дни.
 Снимка 611176
Източник:

На трето място в класацията (след американските JPMorgan Chase и Bank of America) е китайската ICBC с пазарна капитализация от 220,87 милиарда $. Следват China Construction Bank ($161,61 млрд.), Agricultural Bank of China ($153 млрд.). На осмо място е Bank of China с пазарна капитализация от 136,77 милиарда $. В банковия Топ 100 китайските банки са общо 15.

Други страни, където някои банки към момента регистрират напредък, са Индонезия и Саудитска Арабия, само че всички останали в класацията - от Европа, Съединени американски щати, Австралия, Канада и някои азиатски страни, натрупат загуби, написа Statista.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР