Oт Представителството на Европейската комисия в България изказаха съболезнования по

...
Oт Представителството на Европейската комисия в България изказаха съболезнования по
Коментари Харесай

Съболезнованията за загубата на Максим Минчев продължават

Oт Представителството на Европейската комисия в България изрекоха съболезнования във връзка кончината на генералния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев. Той умря след затруднения от коронавирусна зараза.

Максим Минчев оставя трайна диря в историята на българската публицистика. Не единствено като общоприет шеф на Българската телеграфна организация, само че и като държавник, в продължение на десетилетия той работи за одобряване на евроатлантическите полезности в България, се споделя в съболезнователния адрес.

Под негово управление Българска телеграфна агенция запази високите професионални стандарти на медийната специалност и утвърди своята значима роля посредством интензивно интернационално съдействие на районно, европейско и международно равнище. Поклон пред светлата му памет!, означиха още от Представителството на Европейска комисия в България.

Съболезнования за кончината на Максим Минчев изрекоха и политици, и общественици.

Трогателно беше сбогуването на някогашния зам.-външен министър Гергана Паси. Във фейсбук тя сподели, че загубата е огробна, разкривайки, че Максим е кръстник на нейните синове. Гергана Паси акцентира какъв брой образован е бил Максим Минчев и какъв брой доста истории за света е можел да споделя, увличайки хората в своите пътешествия.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР