От ПП натискали системно БСП в кулоарите да си оттеглят

...
От ПП натискали системно БСП в кулоарите да си оттеглят
Коментари Харесай

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров: С машините е направен държавен преврат

От Политическа партия натискали редовно Българска социалистическа партия в коридорите да си отдръпват законопроекта за смесеното гласоподаване
Тези хора да се замислят какво вършат

Грандиозният скандал с отправената оферта от Кирил Петков към Българска социалистическа партия да отдръпват законопроекта за смяна в Изборния кодекс с връщането на смесеното гласоподаване, а в подмяна да получат кодовете от машините продължава да се разраства. За опитите за напън върху парламентарната група на Българска социалистическа партия описа от парламентарната естрада в петък вечерта по време на дебатите по измененията зам.-председателят ѝ Георги Свиленски.

“Факт е, че има избран опит за напън освен върху Българска социалистическа партия, а върху всички партии. Което подухва, че сме на прав път. Нямам подозрение, че върху машините е имало някакъв вид операция - това е извънредно сериозен удар върху демокрацията. Без да звучи пресилено - това си е държавен прелом ” “, съобщи по развиването на абсурда и зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров пред Българска национална телевизия.

“Дойде една заран господин Петков пред парламентарната група и сподели: “Хайде оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете, ще ви дадем достъп. ” Понеже сме дали 53 милиона за машини - в този момент да оставим 53 пъти да ни лъжат на избори? Ние няма да позволим някой да се възползва от изборния развой. Ще бъдем поръчител и го вършим с нашите оферти. Имам опасения, че господин Петков би трябвало да съди цялата ни парламентарна група ”, описа пред Нова телевизия Георги Свиленски във връзка на заканите на съпредседателя на Политическа партия, че ще го съди. “Не съм го обвинил в нищо, а цитирах негови думи. Разбирам, че по-късно го е разказвал и на други сътрудници в самостоятелни диалози. От представители на Политическа партия са водени голям брой диалози в коридорите да си оттеглим законопроекта. Нека тези хора да се замислят какво вършат. Няма да позволим да ни се влияе ”, безапелационен беше Свиленски.

Междувременно и други депутати от Българска социалистическа партия потвърдиха, че Петков е направил предлагането към социалистите. Борислав Гуцанов призна, че всички депутати от левицата, които стоят на първите редове в пленарна зала са чули офертата на Петков. “Безспорно диалозите с “Продължаваме смяната ” стават все по-трудни и по-тежки. Тази нервност, която се разиграва от тяхна страна по отношение на измененията в Изборния кодекс, идва малко повече ”, сподели Гуцанов. Припомняме, че в пленарна зала Свиленски непосредствено разгласи, че Политическа партия са откраднали изборите, а малко по-късно Кирил Петков отиде при него, с цел да му дадял “втори късмет да се поправи от трибуната ”, само че Свиленски отказал да се отхвърли от думите си.

Без отстъпки
Следващите избори ще са безусловно почтени


Радомир Чолаков

Вярвам, че идващите избори ще са безусловно почтени, може би най-честните в историята на България. Това съобщи ръководителят на правната комисия Радомир Чолаков във връзка на измененията в Изборния кодекс за смесеното гласоподаване с хартиена бюлетина и с машини. “Няма да отстъпим от изборната хартиена бюлетина ”, сподели още веднъж позицията на ГЕРБ-СДС Чолаков.

“От нощта на изборите Политическа партия обявиха недвусмислено, че ще вървим незабавно на нови предварителни избори, тъй като не бяха удовлетворени от резултата. Всички блокажи, които вършат в Народно събрание, са опит да вървим на предварителни избори, да няма парламент и да продължи служебното държавно управление. Най-нормалното е ние сега да стартираме да гледаме Изборния кодекс, с цел да променим разпоредбите, в които половината от обществото няма доверие ”, уточни Радомир Чолаков.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напомни разминавания в резултатите
Народни представители са в нервност поради Изборния кодекс
Сканиращи машини като в Съединени американски щати



Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ преди дни даде образци за разминавания сред данните от протокола на машинния избор с регистрираните разписки от машините.

Драма в Народното събрание не гледаме. Виждаме народни представители, които са в нервност, разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ свадите в Народното събрание за Изборния кодекс и 15-часовото съвещание на депутатите в петък. “Основният въпрос е за какво са в нервност. Ние дадохме нашия отговор от трибуната на Народно събрание като посочихме обстоятелства за разминаването на данните от физическите носители и от машинния избор. Истерията е разбираема ”, сподели Карадайъ във връзка на реакциите на Политическа партия и Демократична България в пленарна зала. Той напомни, че Движението от 2014 година приканва за въвеждането на сканиращи машини на изборите, каквито употребяват най-развитите демокрации в света - Съединени американски щати и Англия. При този модел хората гласоподават както до момента - с хартиена бюлетина, която пускат в скенер. Ако тя е вярно попълнена, устройството я пуска в урната. Ако ли не, а връща за корекция. Накрая машината разпечатва протокол. И по този начин има цялостно доверие в изборния резултат. “Хартиената бюлетина е в интерес на гарантиране правата на българските жители, както са написани в Конституцията на страната ”, сподели Карадайъ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР