От популярната платформа за търговия с акции и криптовалути Robinhood,

...
От популярната платформа за търговия с акции и криптовалути Robinhood,
Коментари Харесай

Robinhood на Влад Тенев изкупува дял от над $600 милиона, собственост на Сам Банкман-Фрайд

От известната платформа за търговия с акции и криптовалути Robinhood, съоснована от българина Влад Тенев, оповестиха, че са склучили съглашение за назад изкупуване на акции с Маршалската работа на Съединени американски щати (USMS) на стойност $605,7 милиона. Така компанията си връща назад акции, закупени от Emergent Fidelity Technologies на Сам Банкман-Фрайд, написа Reuters.

След новината акциите на Ribonhood нарастнаха с над 3% в предпазарната търговия.
 Снимка 526819
Източник:

Припомняме, че акциите на Robinhood бяха конфискувани и след това трансферирани на попечителството на американското държавно управление, откакто криптоборсата FTX и Emergent на Банкман-Фрайд подадоха молба за отбрана от фалит предходната година. Банкман-Фрайд пледира за почтен по обвинявания в незаконна машинация и скрит план, произлизащи от краха на FTX през ноември 2022 година.

От онлайн платформата за търговия обявиха, че тези 55,3 милиона акции ще бъдат продадени за $10,96 на акция.
 Robinhood на българина Влад Тенев редуцира чиновници
Robinhood на българина Влад Тенев редуцира чиновници

Колко ще бъдат засегнатите?

Окръжният съд на Съединени американски щати към този момент е одобрил договорката, демонстрират правосъдните записи. Съдията назовава препоръчаното от Robinhood съглашение за покупка на акции " уместно " и " в най-хубавия интерес на съответните заинтригувани страни " в заповед от 28 август.

Компанията за първи път разкри желанието си да изкупи назад каузи през февруари и сподели, че бордът на компанията я е упълномощил да продължи закупуването на множеството или всички акции.

Само шест месеца преди компанията му да разгласи фалит предишния ноември, Банкман-Фрайд разкри дял от 7,6% в Robinhood, само че сподели, че няма никакво желание да поеме контрола върху платформата за търговия на дребно. Тогава той разяснява, че FTX е " разчувствана от бизнес вероятностите на Robinhood " и евентуалните способи, по които може да си партнира с тях.

Банкман-Фрайд се възползва от взрива в цената на биткойна и други цифрови активи, с цел да натрупа чиста стойност от към $26 милиарда и да стане авторитетен политически донор в Съединени американски щати, само че крахът на FTX унищожи положението му и вкара предприемача в пандиза. 
 Ново обвиняване: Сам Банкман-Фрайд се е опитал да подкупи китайски чиновници с най-малко $40 милиона
Ново обвиняване: Основателят на банкрутиралата FTX се е опитал да подкупи китайски чиновници с най-малко $40 милиона

Причината - отключване на замразени сметки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР