От понеделник, 4 юли 2022 г., чрез Столичната регионална здравна

...
От понеделник, 4 юли 2022 г., чрез Столичната регионална здравна
Коментари Харесай

Мобилни екипи поставят COVID ваксини по домовете на трудноподвижни граждани

От понеделник, 4 юли 2022 година, посредством Столичната районна здравна ревизия ще се реализират имунизации на трудноподвижни жители, поискали ваксина против COVID-19 в домовете им. Това оповестяват от СРЗИ.

Ваксинацията ще се реализира от мобилни екипи на Център за незабавна здравна помощ (ЦСМП) и ще се извърши в интервала до 10 дни от записването, прецизират от инспекцията.

Телефонът за записване на жители, поискали ваксина против COVID-19, е: 02/8130453. Желаещите могат да се запишат и на e-mail: или.

Припомняме, преди седмица от Министерството на здравеопазването ваксина против COVID-19, при положение, че са минали най-малко четири месеца от слагането на първата бустерна доза. От ведомството означиха, че вторият бустер е целесъобразен за имунокомпрометирани хора и трансплантирани, получаващи имуносупресивна терапия, пациенти на хронична диализа и страдащи от онкохематологични болести. Също по този начин втората бустерна доза е мощно целесъобразна за консуматори и личен състав в обществени заведения, осигуряващи дълготрайна грижа за възрастни хора, за медицински експерти, ангажирани с лекуването на пациенти с COVID-19, както и за възрастни хора на и над 65 години.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР