От понеделник, 4 септември, влязоха в сила специалните часови пояси,

...
От понеделник, 4 септември, влязоха в сила специалните часови пояси,
Коментари Харесай

Ограничиха броя на посетителите на Акропола в гръцката столица

От понеделник, 4 септември, влязоха в действие специфичните часови пояси, в които туристите ще могат да посещават античния монумент, заяви вестник " Вима ", предава Българска телеграфна агенция,

Посетителите ще би трябвало да изберат часа, в който желаят да посетят Акропола, в електронната платформа hhticket.gr, и да запазят билета си.

Новият режим на визитите беше разгласен още при започване на август от министърката на културата Лина Мендони.

Четири часови пояса са избрани в интервала от 8 до 12 ч. сутринта. Тогава ще бъдат допускани общо 8 хиляди гости. В момента към половината туристи посещават Акропола преди обяд.

Осем пояса ще са в действие от 12 ч. на обяд до 20 ч. вечерта, когато на Акропола ще се позволява изкачването на 13 хиляди гости.

В тези бройки има непокътнати проценти за групови и за самостоятелни визити. Хората със специфични потребности ще могат да посещават най-прочутия античен монумент в Атина без ограничавания в комфортно за тях време.

Целта на ограниченията е да покачат сигурността на обекта и да подобрят прекарването за посетителите.

За новия режим за визитите на фамозния рид в гръцката столица Министерството на културата и Организацията за развиване и ръководство на културните запаси стартира осведомителна акция благодарение на особено осведомително видео.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР