От Пхенян проведоха второ ракетно изпитание в рамките на няколко

...
От Пхенян проведоха второ ракетно изпитание в рамките на няколко
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две балистични ракети

От Пхенян организираха второ ракетно тестване в границите на няколко дни. Изстреляха нови две балистични ракети край източното си крайбрежие.  

Севернокорейската държавна медия заяви за два снаряда от система за залпов огън. Японското министерство на защитата съобщи, че ракетите са минали разстояние от към 350-400 километра и са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония. 

 
Правителството счита, че Северна Корея може да предприеме нови провокативни дейности в бъдеще, в това число изстрелване на разнообразни ракети и осъществяване на нуклеарни опити. Що се отнася до военните трендове, ще продължим да работим в тясно съдействие със Съединените щати и Южна Корея, с цел да поставим всички старания за събиране и анализиране на нужната информация. 
Хирокадзу Мацуно, основен секретар на кабинета на Япония

Преди два дни Северна Корея изстреля междуконтинентална балистична ракета в морето край западното крайбрежие на Япония. Съединени американски щати и Южна Корея дадоха отговор със взаимни военновъздушни учения.

Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач, разгласява изказване, в което предизвести за заплаха от превръщането на Тихия океан в " полигон за пукотевица ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР