От печат излезе ново фонотипно издание на сборника Български народни

...
От печат излезе ново фонотипно издание на сборника Български народни
Коментари Харесай

Фондацията на арх. Мирянов подкрепи ново издание на Български народни песни на Братя Миладинови

От щемпел излезе ново фонотипно издание на сборника " Български национални песни ", събрани от Братя Миладинови. Четивото в размер 542 страници е издадено с поддръжката на Фондация " Нашият дом е България " и нейния създател арх. Пламен Мирянов.

Целта на родолюбивото начинание е опазването на българските обичаи, фолклор и просвета, и възраждането на националното ни самочувствие, чест и достолепие.

Подтикван от устрема към прояснение, създателят на " Нашият дом България " - арх. Пламен Мирянов, е приел за своя житейска задача да търси, съхранява и популяризира духовното завещание на България.

Фонотипното издание на сборника " Български национални песни ", събирани от Братя Миладинови може да бъде закупен онлайн или в пазарната мрежа.

„ За мен патриотизмът и родолюбието се показват в това да оценим всички благосъстояния – естествени, културни, културното завещание, с което сме дарени тук, да го оценим, да го пазим и това да ни дава хубавичко основа, която ни дава мощ, която ни сплотява като народ и както фундамента на една постройка – върху него можем да градим своето настояще и бъдеще “, сподели арх. Мирянов.

И добавя: " Всичко идва от желанието ми да насочва обръщение към българите, с цел да работят повече върху своя капацитет, защото ние имаме специфичен ген – доста антични сме, доста огромна е силата на нашия корен ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР