От първостепенна важност е да бъде изготвен национален план за

...
От първостепенна важност е да бъде изготвен национален план за
Коментари Харесай

За зелено бъдеще, но с ясен план, настояват от КНСБ

От първостепенна значимост е да бъде направен народен проект за зелен преход.

За това настоя на конференцията " Работеща България и бъдещето на труда ", проведена от КНСБ ръководителят на синдиката Пламен Димитров . Във форума взе присъединяване и.

Основен проблем съгласно най-големия профсъюз у нас обаче остават прекомерно амбициозните цели за енергийна промяна , признати на равнище Европейски Съюз, респективно и в България.
 Озеленяваме стопанската система си неизбежно, само че деликатно
Озеленяваме стопанската система си неизбежно, само че деликатно

Три са главните способи

Освен войната, главното предизвикателство за България и района е зелената и цифрова промяна. Много е значимо да знаем къде сме, какво сме постигнали и къде се нареждаме измежду останалите страни членки на Европейски Съюз. През 1990-та година България е емитирала въглеродни излъчвания в размер на 103,7 милиона тона. 2019 година общите излъчвания са 43 милиона тона, като малко над 27 тона са издадени от топлоенергетиката и електроенергетиката. Т.е. даже към 2019 година България има 60% по-малко по отношение на базовата 1990 година. Към сегашния миг обаче имаме нова задача, цел, която беше поета от страната ни посредством Плана за възобновяване и резистентност - 40% понижение на излъчванията през 2026 година по отношение на 2019 година Т.е. за три години и половина би трябвало да създадем с 1/4 по-малко излъчвания. Ние бяхме срещу това и към момента сме " акцентира Димитров.

И настоя: " Нужен ни е народен проект за обективен преход. Шансът е, че пред България стоят 25 милиарда евро (по Плана за възобновяване и устойчивост), като в идващите 5-7 години можем да създадем този обективен преход. "

Димитров бе безапелационен още - КНСБ ще бъде срещу всякакво закриване на работни места , което не бъде разисквано със синдикатите, като остава непрекъсната готовността за ответни дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР