От първите избори досега поведението на БСП е да се

...
От първите избори досега поведението на БСП е да се
Коментари Харесай

Дончева: Проект на Манолова върху Изправи се.БГ няма да е истинският проект на лявото

От първите избори до момента държанието на Българска социалистическа партия е да се стеснява, там се отваря огромна ниша, която изисква един политически план в център-ляво, който не словоблудства с лява изразителност, а може да предложи решения на необятния кръг жители. Това сподели в предаването Татяна Дончева.

 Мая Манолова готви нов ляв план, подлага на критика ръководещите Виж още

Според нея план на Мая Манолова върху " Изправи се.БГ " няма да е същинският план на лявото.

" Смятам, че би трябвало по-сериозен план, който да може да формулира защо се бори, да може да вземе най-хубавото от Българска социалистическа партия без да кара някой да предава партията си, да включи един доста по-широк кръг хора. Както в десницата гласоподаватели дали своят вот в два избора за " Демократична България ", на третия гласоподаваха за " Продължаваме промяната ". Това, което е държало хората привързани към обичайни партии преди години, в този момент не важи, само че също по този начин считам, че ще се наложи и следното схващане - не може с един гол популизъм всеки да излиза и да споделя по какъв начин ДДС-то би трябвало да се понижи на 9% ", разяснява Татяна Дончева.

По тематиката със свадите към " Булгаргаз " , Дончева сподели, че по-близо до обстоятелствата са шепа хора, които са енергетици и са осведомени с пазара и интернационалната обстановка.

" Прави ми усещане, че първо най-професионално би трябвало да приказва държавното управление - не виждам такова нещо. Когато един министър вместо да приказва с обстоятелства, стартира да изяснява кой има интерес, кой няма, докога има, докога няма, аз спирам да чувам. Тук няма задоволително дълбочина и визия какво да се прави в обстановката ", означи Дончева.

 Министърът на енергетиката: Има офанзива против националния интерес на България Виж още

" Второ - като пристигна ново държавно управление - доста обичат да хвърлят на правораздаването някогашните, тъй като считат, че по този начин печелят необозримо дълго време, през което някой ще ги търпи във властта. Не си служете с правораздаването по този метод, тъй като на следващия ден някой ще си послужи по този начин с вас ", поучава тя.

Във връзка с оставката на Сотир Цацаров като началник на КПКОНПИ, Дончева съобщи, че счита тематиката с преследването на жителите за противозаконни приходи за социалистическа отживялост.

" Първите три закона, които бяха анулирани след измененията, включваха главата за гонене на противозаконни приходи. Когато министър Петканов предложи да се преследват нарушителите още при висящи процеси, той сподели - ние би трябвало да ги обезсилим в ранната фаза, при което това се разви до степен - повдигат ви обвиняване, не придвижват вашето дело, само че вие имате статут на обвинено лице, което ще бъде постоянно обвинено, след което ви спретват една кореспонденция по КПКОНПИ.

 Депутатите одобриха оставката на Сотир Цацаров Виж още

Това е организация, която няма нищо общо със страни в пазарна стопанска система. Има си правила по Наказателен кодекс, като обвините някого в закононарушение, запорирайте му имуществото, то ще си стои запорирано, до момента в който му свърши делото. (...)

Дотам се развихри КПКОНПИ, че още ми е съзнателно за едно момче от Бургас, което 10 година е работило в Кипър, не можете да му кажете - къде са ти ведомостите за заплати. По едно дело го бяха хванали за 150 лева, прокуратурата го извила, с цел да подписа съглашение, и прокуратурата му взе всичко, което имаше. Накрая - подтикваме ли го ние да краде ", разяснява Татяна Дончева.

По думите й КПКОНПИ е била основана от Борисов и Цветанов като бухалка против политически персони и по тази причина тя е скептична " към напъна на новите ръководещи ".

Според Татяна Дончева министърът на правораздаването може да изиска оставката на Иван Гешев .

" Висш съдебен съвет ще стартират леко да се усукват, присламчват към новите, те не са всичките на пенсионна възраст. Смяната върви през гласовете на Висш съдебен съвет през конституционни промени, в случай че няма да стават конституционни промени, върви през Закона за правосъдната власт. В Брюксел би трябвало да са уверени, че това не е предварително преустановяване на мандата на основен прокурор просто по този начин ".

 Кирил Петков и Иван Гешев разискаха разговора сред правосъдната и изпълнителната власт Виж още

По думите на Дончева, Гешев ще направи всичко допустимо да убеждава някого.

" Защото счита, че " Демократична България " са настойчиви, само че " Продължаваме промяната " не толкоз, също както и преустановяване на делото на Кирил Петков. Има някой, който му дава положителни препоръки. Тези театри не са безобидни. Въпросът е, че Министерството на правораздаването, държавното управление, в моите разбирания те би трябвало да са наясно, че промяната би трябвало да се направи кооперирано със правосъдната система, а не във война със правосъдната система.

Тя не може да бъде разбирана единствено като Гешев, единствено като Лозан Панов, тя би трябвало да бъде необятно застъпена с ниските равнища на системата, с научната общественост, адвокатурата. Трябва да бъдат привлечени към това нашите най-изтъкнати адвокати, нашите съдии в Люксембург, в Хага, тъй като това е публичен престиж ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР