От партията на Нинова обвиниха Борисов в изпращане на противоречиви

...
От партията на Нинова обвиниха Борисов в изпращане на противоречиви
Коментари Харесай

Фалстарт на преговорите за кабинет между ГЕРБ и БСП

От партията на Нинова упрекнаха Борисов в изпращане на спорни и объркващи послания

Българска социалистическа партия упрекнаха ГЕРБ, че единствено имитират предпочитание да сформират постоянно държавно управление. Това стана минути преди началото на първите експертни диалози сред двете обединения в Народното събрание.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи пред кореспонденти, че ГЕРБ основават безпорядък , а водачът им Бойко Борисов непрекъснато си опонира. На срещата през днешния ден трябвало да се разисква управническа стратегия. О т ГЕРБ обаче вместо своята, изпратили на Българска социалистическа партия тази ПП-ДБ , която през вчерашния ден била разрушена " на пух и прахуляк " от групировката на Борисов.

Дали не е станала обаче неточност? " Разбира се, че ги попитахме ", отговори Корнелия Нинова. " Попитахме ги какво е това - " програмата на Политическа партия и ГЕРБ " в тази екселска таблица, която Сега... Отговорността да се постави някакъв ред в тази обстановка, отново споделям, е на ГЕРБ. В тази стратегия, от горната страна на всичко, няма и дума за бюджет - най-важният въпрос за България. Канят ни на среща за управническа стратегия на ГЕРБ - изпращат ни тази на ПП-ДБ. Вчера предупредихме - с нас игричките, които си играха с ПП-ДБ, не могат да играят. Ние сме съществени хора... "

„ Ако ГЕРБ в действителност имат желание за работещ парламент и постоянно държавно управление, в което към този момент почваме да се съмняваме, за нас методът би трябвало да е различен “, сподели Нинова. Тя изиска ясни параметри на предложенията на ГЕРБ: " Първо, изваждат се 5-6 национални задания, които са надпартийни. Не обсъждаме програмата на една или друга партия. Второ, дефинира се период , в който тези задания би трябвало да се свършат. И трето, дефинира се състав на някакво държавно управление, което би трябвало да уточним, което би трябвало да свърши тази работа за България и за народа. "

" ГЕРБ имаха един слоган " Ред в хаоса ", напомни Нинова и добави: " В момента вършат тъкмо противоположното - безпорядък в реда! Ние призоваваме да се върнем към реда. "

" Това е реплика сега ", сподели още председателката на Българска социалистическа партия. Тя очаквала ясни отговори на лидерска среща с Бойко Борисов, който непрекъснато си противоречал. 

На въпрос на " Флагман - по какъв начин гледат на формулата на Борисов за държавно управление с пай мандат до шест месеца, с министри - персони, и без коалиция, Нинова се засмя под суфлирането на Георги Свиленски и отговори:   " Кога го сподели... Ще го изчакаме... Не знаем какво ще каже следобед. "

На срещата по-късно от партията на Борисов сложиха на масата настояването за 3% бюджетен недостиг и приоритет влизане в еврозоната . От Българска социалистическа партия обаче дадоха отговор, че за тях недостиг от 3% е недопустим. Кристиан Вигенин изясни, че влизането в еврозоната незабавно също не е належащо.

И той изкоментира, че водачът на ГЕРБ непрекъснато си опонира, което било объркващо за всички. 

В откритата за медиите част въпреки всичко не бе сложена тематиката за войната сред Русия и Украйна , което бе нещо позитивно поради конфликтните тези сред двете обединения. От ГЕРБ в лицето на Десислава Атанасова обаче оповестиха, че " ще се наложат решения, които трайно ще потвърждават евроатлантическия път на България " , тъй че страната да е " предвидим сътрудник " по тази линия, което не бе добра индикация за съгласие поради проруските позиции на Българска социалистическа партия. 

След срещата брифинг за медиите направиха единствено ГЕРБ. Те признаха, че имат разлики по някои въпроси с Българска социалистическа партия, което не било загадка.

Все отново при мощ и храброст може да се реализира единодушие за избрани гласувания по бюджета, изясни Десислава Атанасова. 

На запитване на " Флагман " - за какво са изпратили на Българска социалистическа партия програмата на ПП-ДБ, тя отговори: " За развлечение ". Програмата на ГЕРБ била обществена, само че тя също им е била изпратена - " за сведение ". 

Въпросите за периода и формата на вероятно държавно управление, към което да се обединят, в този момент не били коментирани . Те щели да се разискват на лидерски срещи. 

Гледайте началото на договарянията тук:



Брифингът на ГЕРБ след срещата:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР