От партията казаха, че имат сериозни разминаванияНационалният съвет на Продължаваме

...
От партията казаха, че имат сериозни разминаванияНационалният съвет на Продължаваме
Коментари Харесай

„Продължаваме Промяната“ излезе с решение: Няма да подкрепим правителство на БСП

От партията споделиха, че имат съществени разминавания

Националният съвет на „ Продължаваме Промяната “(ПП) излезе с решение да се въздържи от поддръжка на държавно управление с мандата на БСП, оповестиха от пресцентъра на партията. От групировката ще поддържат националните цели от програмната декларация на Политическа партия, които съответстват с задачите на новия постоянен кабинет, ако бъде образуван от другите политически сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден Националният съвет на БСП даде мандат на парламентарната група на „ БСП за България “ да договаря за сформиране на кабинет с всички парламентарни сили. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова съобщи, че ще стартират с лидерски срещи още в идващите няколко дни.

В позицията на „ Продължаваме Промяната “, изпратена до медиите се споделя, че „ късият живот на новия български парламент сподели ясно, че носителят на третия мандат БСП може да сформира държавно управление с останалите политически партии, с които дружно избраха ръководителя на Народно събрание и работеха в синхрон по основни законодателни начинания “.

Вярваме, че можем да намерим единодушие с БСП в сферата на обществената политика, при гаранция за 3% недостиг. Но виждаме съществени разминавания по въпроси, свързани със правосъдната промяна и законопроектите за основния прокурор, връщането на хартиената бюлетина посредством поправките в Изборния кодекс, влизането в Еврозоната и отношението към войната в Украйна, допълват от Политическа партия.

Ако получим покана за диалог с БСП, ще я приемем. Отидохме на диалози по политики с всички партии, тъй като сме уверени, че в комплицирания политически ребус единственият логичен метод е да обсъждаме политики за развиване на България.

В същото време сигналите, които дават съвсем всички политически партии по отношение на третия мандат, пораждат подозрения за действителни планове за постоянно ръководство, се споделя още в позицията на партията.

От Политическа партия допълват, че Националния съвет на партията е дал мандат на водачите Кирил Петков и Асен Василев да стартират диалози с „ Демократична България “, „ Спаси София “ и всички други обединения, които работят за просперираща, обективна и европейска България, за евентуални обединявания за идващите локални и национални избори в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР