От партия Възраждане искат изслушване в парламента на шефовете на

...
От партия Възраждане искат изслушване в парламента на шефовете на
Коментари Харесай

„Възраждане“ искат изслушване в парламента на шефовете на службите за сигурност

От партия " Възраждане " желаят чуване в Народното събрание на шефовете на службите за сигурност поради получена тревожна информация съгласно тях. 

" Получихме тревожната информация, че след оказан напън от непознато посолство прокуратурата е спряла досъдебното произвеждане против Весела Чернева. В края на месец май тази година на изключително съвещание на Народното събрание , на което бяха изслушани шефовете на службите за сигурност поради изнесената информация на записа на Политическа партия, в който непосредствено се споделя, че бъдещите ръководители на службите са съгласувани с посолството и утвърдени от посолствата на други страни, шефът на ДАНС съобщи, че кабинетът " Петков " не е защитавал националния интерес и засяга дейностите на съветничката на Кирил Петков по външна политика Весела Чернева ". Това съобщи Ангел Георгиев от " Възраждане " от парламентарната естрада.

Според изнесената информация тя е провеждала лична политика с РСМ , без да съгласува това с министъра на външните работи по това време. Чернева е издала на Скопие българската позиция по присъединението на РСМ към Европейски Съюз, което е класифицирана информация, добави Георгиев.

" Смятаме, че следва да има закрито съвещание в Народно събрание, на което да бъдат извикани шефовете на службите за сигурност, вицепремиера, министъра на външните работи, министър-председателят Денков и да бъдат дадени пояснения по въпроса ", разясни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР