От октомври до днес у нас са издадени над 1,6

...
От октомври до днес у нас са издадени над 1,6
Коментари Харесай

Бележките за учениците: Колко излизат те на родителите?

От октомври до през днешния ден у нас са издадени над 1,6 милиона електронни медицински бележки. Само от началото на януари до момента издадените документи са 466 363.

Ако допуснем, че персоналните лекари взимат оптимално ниска такса от 2 лв. - за януари сумата е над 930 000 лв..

Илия Илиев заплаща 2 лв. за записка, само че не счита, че в случай че тя бъде сменена с амбулаторен лист ще има основна разлика.

" За мен няма разлика стига отсъствията да се броят извинени, в този момент е много комфортно, когато бележката отива непосредствено в учебно заведение “, споделя той пред bTV.

Личният доктор доктор Методиева предлага правилник какъв брой да коства една записка, с цел да няма спекулации с цената. По думите ѝ естествена цена е от 2 до 5 лв..

Тази концепция заяви в предаването проф. Христо Хинков пред bTV. Той обясни, че когато се прави обзор от доктор постоянно се издава амбулаторен лист и точно той би трябвало да бъде признат от образователното заведение:

" Имаме кардиналното утвърждение на този акт от БЛС, чакаме това да се завърши в най-скоро време, тъй че здравната записка да отпадне изобщо “, сподели проф. Хинков.

От лекарския съюз възразиха: " Разговори сред Съсловната организация и Министерство на здравеопазването по тази тематика не са водени и Български лекарски съюз не е давал кардиналното си единодушие “, споделиха оттова.

А от просветителното министерство оповестиха, че са научили за концепцията от медиите и образуват мждуведомствена група.

" Как ще се придвижи тази информация в амбулаторните карти още повече, тъй че тя да бъде предпазена “, сподели просветителният министър Галин Цоков.

Ако след разискванията бележките отпаднат като документ, ще са нужни и промени в наредби, прецизираха още от просветителното министерство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР