От около месец тези 13 души бяха най-активни в мрежата

...
От около месец тези 13 души бяха най-активни в мрежата
Коментари Харесай

Светослав Василев:Деца стават жертва на подобен тип престъпления, когато те биват оставени сами от родителите си

От към месец тези 13 души бяха най-активни в мрежата при шерването на нецензурен материали с малолетни и малолетни лица. Ще има арестувания на още хора. Това сподели началникът на отдел „ Киберпрестъпления " в Националната следствена работа Светослав Василев във връзка арестуваните през вчерашния ден 13 души при акция против разпространението на порнографско наличие с присъединяване на деца.

Профилът на разпространителите на нецензурен материали е най-различен. „ Не можем да разберем авансово на един човек, без значение дали е богат, безпаричен, заемащ висока социална служба или нископлатен служащ, какво му е в главата. Най-различен профил имат тези лица и са на най-различна възраст. Срещали сме 18-,19-, 20-годишни лица, които се занимават с тази активност ", съобщи Светослав Василев.

Около 20% от лицата, които популяризират детска порнография, могат да посегнат и физически на деца. „ При множеството от тях има доста задръжки от прекосяването от виртуалния към действително посягане по отношение на малолетни и малолетни лица ", изясни началникът на отдел „ Киберпрестъпления " в Националната следствена работа.

Той добави, че деца стават жертва на сходен вид закононарушения, когато те биват оставени сами от родителите си и когато няма построена връзка на доверие сред тях.

„ Родителите не схващат, че нашите деца живеят в свят, който е много по-опасен от този, в който ние сме били деца. Предизвикателствата пред тях са доста. Навсякъде могат да станат жертва ", сподели Светослав Василев.

Той добави, че законодателството ни е извънредно остаряло.

„ Искаме някакви естествени, по-адекватни санкции и принадлежности в наказателния развой, които да ни разрешават да си вършим работата. В момента за разпространяване наказването е 6 години отнемане от независимост. За държане на нецензурен материали, без значение колко има, е една година и нормално причинителите се разминават с санкция, в случай че не са осъждани ", уточни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР