От ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за обезпечаване на

...
От ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за обезпечаване на
Коментари Харесай

ОДМВР-Благоевград с мерки за сигурност по време на предстоящите Великденски празници

От ОДМВР-Благоевград са подхванати всички нужни ограничения за застраховане на публичния ред, сигурността и сигурността на жителите по време на идните празници и поредицата от почивни дни. В празничните дни се основават условия за намалена зоркост у хората, от което се възползват недобронамерени лица за осъществяване на джебчийски обири и други престъпни действия.

При носенето на скъпи движимости и пари, които биха могли да бъдат обект на посягане е належащо да се демонстрира зоркост и внимание. Не би трябвало да се оставят незаключени и без контрол за нескончаем интервал от време жилища.

От полицейските чиновници ще има засилен надзор, целящ недопускане на произшествия, свързани с нарушение на публичния ред на местата и в обектите, където ще има концентриране на голям брой хора. Ще се следи за прецизното съблюдаване на условията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения при превозването, законната приложимост и съхранението им.

Проверки ще се реализират и за разпространяване и продажба на акцизни артикули без бандерол и обезщетен данък. Ще се осъществят и взаимни инспекции със чиновници от Българската организация по сигурност на във връзка с качеството и произхода на храните от скотски генезис.

Тъй като по традиция на идните празници на трапезата участва агнешкото месо, предлагаме на стопаните да бъдат внимателни при определяне на контакти с търговци, които посещават дворовете им под претекст, че изкупуват животни.

Често пъти крадците представяйки се за купувачи, авансово оглеждат стопанствата, които по-късно обират. Не оставяйте непознати лица сами в парцела под никакъв претекст. Имайте поради, че молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните, са най-честите начини, които крадците употребяват, с цел да отклонят вниманието ви и да останат сами в помещението, в което държите парите си.

Създадена е организация за полицейска защита на храмовете по време на църковните служби, свързани с християнския празник Великден.

Ако станете жертва на закононарушение, уведомете неотложно полицията посредством тел.112.

Засилен ще бъде и надзор ът на придвижването по пътищата по време на Великденските празници

От полицейските чиновници ще се предприеме засилен надзор по основен път Е - 79 в посока Благоевград - Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата и път ІІ- 19 в правата пътен възел - Симитли - Банско - Г. Делчев. Полицейски патрули ще бъдат ситуирани на входно-изходните артерии, както следва: На ПП-1 Е-79 контролно-пропусквателен пункт Бело поле, пътен възел Симитли, гр. Кресна, гр. Сандански, на път ІІ-19 с. Градево, бенз. Шел Разлог, вх. гр. Банско и вх. гр. Г. Делчев. Автопатрулите ще имат за цел подкрепяне и контролиране на придвижването при тапи, както и реализиране на показателен и предпазен надзор към участниците в придвижването.

Ще се засилва контрола по съблюдаване на скоростния режим с мобилните системи от оборудвани с тях коли на “Пътна полиция”. Ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването по секторите от републиканската пътна мрежа на МПС-та предопределени за транспорт на товари с техническа позволена оптималната маса над 12т., включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, във първия предпразничен и последния почивен ден.

ОДМВР-Благоевград моли към водачите на МПС да съблюдават прецизно ЗДвП и напътствията давани от контролните органи.

Предстоящите честванията на църковния празник “Възкресение Христово” са свързани с всеобщо събиране на хора в църкви, манастири и параклиси. Изпълняваните церемонии са съпроводени с паленето и преместването на свещи, което доста покачва риска от пораждане на пожари. За обезпечаване на пожарната сигурност в християнските храмове в област Благоевград, чиновниците на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " правят инспекции, като изключително внимание се обръща на основаната организация за пожарна сигурност, обезпечаването на условия за сполучлива евакуация, редовността на електрическите и отоплителни съоръжения и уреди, редовността и съществуването на уредите и оборудванията за в началото пожарогасене, обезпечените условия за сполучливо пожарогасене. Извършват се инструктажи по пожарна сигурност на длъжностните лица в храмовете, като се подчертава върху ограничението на предпоставките за пораждане на пожари в църковните храмове, както и на първичните дейности при пожар и евакуацията на посетителите.

Един от ритуалите на Християнския празник е обвързван с палене и преместване на горящи свещи по домовете. Въпреки подхванатите превантивни ограничения, РДПБЗН – Благоевград поучава жителите да внимават при паленето на свещи към храмовете и вкъщи. Запалените свещи да се слагат единствено в особено пригодени за това негорими и предпазени от вятър съдове и да не се оставят наоколо до горими материали и без наблюдаване. Всяка запалена свещ крие заплаха, изключително за хората с по-дълги или обемни коси, които елементарно могат да пламнат отблизо запалена свещ.

След прибирането си в домовете, не оставяйте запалените свещи да горят без контрол, даже в случай че сте в прилежаща стая. Пламъкът елементарно се трансферира от един предмет на различен, а последствията, до които може да докара пожар са извънредно съществени. Възможно е застрашаване на живота и здравето, както на Вас, по този начин и на Вашите близки, също нанасяне на материални вреди.

Не допускайте децата да си играят със свещите, а боравенето с тях да става единствено с наставнически надзор. Имайте поради, че възрастните, мъчно преносими хора и децата са най-честите жертви на пожари, по тази причина не ги оставяйте сами в къщи и заключени!

При пожар или различен случай навреме да се алармират органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията посредством тел. 112.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР