От Общинския кризисен щаб в Пещера предупреждават, че коронавирусът се

...
От Общинския кризисен щаб в Пещера предупреждават, че коронавирусът се
Коментари Харесай

И в Пещера ковид отделението се напълни, щабът въвежда нови ...

От Общинския спешен щаб в Пещера предизвестяват, че коронавирусът се популяризира дифузно и рискът от възпаление не е изнемощял. “Регистрираните нови случаи на позитивни проби за COVID-19 в региона и в града би трябвало да ни създадат още по- деликатни и внимателни “, сподели кметът на Пещера Йордан Младенов по време на съвещание на Щаба, в който са включени представители на опазването на здравето, полицията, пожарната, водоснабдителното сдружение, представители на икономически организации и други

От изнесената информация стана ясно, че към края на месец август 2021г. има 63 регистрирани случая на ковид. 48 от инфектираните са били в домашна изолираност, 15 от тях са били приети в болница в болнично заведение. Към 3-ти септември откритите случаи са общо 73. Под домашна изолираност са били 54 пациента, приетите в болница са 19. Регистриран е случай на заболяване на дете на една година.

По информация на доктор Апостолов- шеф на МБАЛ „ Проф. Д. Ранев “ всички налични 20 кревати са заети с пациенти признати с диагноза ковид. Според негови наблюдения Делта разновидността протича друго и този вид е доста по-заразен и води до по-висок риск от хоспитализация. Това значи, че за някои младежи Ковид-19 се усеща по-скоро като елементарна простуда. Към момента лечебното заведение разполага с нужните лекарствени средства и течен О2 за обдишване на болните. При имунизираните с две дози рискът от хоспитализиране е по-нисък, а болестта протича по- леко. Който обаче не е имунизиран, е доста по-слабо предпазен.

Д-р Апостолов акцентира, че здравното заведение което управлява, разполага с задоволително ваксини, както и с нужните експерти и кабинет.

Главен контрольор Камен Радев- началник на РУ- Пещера сподели, че органите на реда взимат всички нужни ограничения за ограничение на болестта. На основни публични места, пред хранителни вериги и магазини са обезпечени патрулни служители на реда, които лимитират скупчването на хора и предизвестяват за носене на персонални защитни средства и съблюдаване на указаното разстояние.

Градоначалникът разпореди да бъдат направени заповеди с ограничаващи ограничения за клиентите на магазини и банкови институции в града. Указание за превантивните ограничения на Щаба ще бъдат връчени на шефовете на обществени и здравни институции. В обезпечаването на ред, дисциплинираност и предварителна защита ще бъдат ангажирани чиновници от Общинска администрация.

По данни от Единния информативен портал:

От месец април 2021 година досега общо записаните случаи на инфектирани с ковид на територията на община Пещера са 867.

в К. Димитриево – 30
в Радилово 60
в Пещера- 775
в с. Свети Константин- 2-ма
Излекуваните са 660

в К. Димитриево – 24
в Радилово – 45
в Пещера – 590
в с. Свети Константин – 1
Починали са общо 69 индивида

в Радилово – 6
в Пещера – 63-ма
няма регистрирани в К. Димитриево и с. Свети Константин
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР