От Община Хасково организират няколко фотоизложби, които са посветени на

...
От Община Хасково организират няколко фотоизложби, които са посветени на
Коментари Харесай

Община Хасково организира поредица от фотоизложби, посветени на миналото на града

От Община Хасково провеждат няколко фотоизложби , които са отдадени на предишното на града . Те ще са под надпис „ Хасково в спомените “ , прецизират от локалната администрация.

Идеята е кмета на Община Хасково Станислав Дечев и на колекционера на фотографии от историческото ни минало Иса Агушев , който от години събира и съхранява фотоси от Хасково. Съдействат му специалистите от Държавен списък Хасково и Регионален исторически музей Хасково. Някои от черно-белите фотографии ще бъдат показани за първи път пред необятната аудитория в този момент, други са оповестени от Иса Агушев в обществените мрежи. Обработката на архивните фотоси и възраждането им за нов живот са дело на фотографа Славян Костов .

Уникалните фрагменти от предишния век са запечатали основни моменти от историята на града – откриването на Паметника на Незнайния войник, военна клетва в Хасково, заминаването на Десети пехотен родопски полк за фронта, посрещане на хасковски военни след края на Втората международна война и други.

Фотографската галерия е отдадена на Деня на храбростта и празник на Българската войска , на 78 години от края на Втората международна война и на 9 май – Ден на Европа.

Откриването на първата от поредицата изложения ще бъде от 12:00 часа на 5 май , в пешеходната зона до Часовниковата кула в центъра на града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР