От областна администрация във Варна изпратиха писмо до медиите преди

...
От областна администрация във Варна изпратиха писмо до медиите преди
Коментари Харесай

Областна управа - Варна: Падналите каменни късове са ангажимент на други институции, които сме сигнализирали

От регионална администрация във Варна изпратиха писмо до медиите преди минути.

Публикуваме го без редакторска интервенция.

По повод  постъпил сигнал на 07.01.2022 година за съществуване на паднали каменни парчета към скалния масив по пътя в местността " Перчемлията “ в град Варна и изнесени след това недостоверни и непълни данни, Ви отпущам следната информация:

Независимо, че поддържането на пътни сектори не е в компетентността  на регионалния шеф на Варна,  поради открития висок публичен интерес, на 07.01.2022г. е разпоредена и осъществена взаимна инспекция от чиновници в Областна администрация Варна и ОПУ на АПИ Варна. При обхода на посочения сектор не е открито съществуване на паднали каменни парчета и /или клони от дървета, препятстващи прекосяването с коли.

След осъществена служебна проверка  в осведомителната система на СГКК е открито, че посочения сектор е с местонахождение гр. Варна, р-н " Приморски “, Природен парк " Златни пясъци “, м.к.к. " Чайка “, собственост  на парцела е Държавно лесничейство - Варна.

Цитираният по горе сектор не попада в пътната мрежа на ОПУ на АПИ Варна, т. е не е част от републиканската пътна мрежа и поддържането му не се реализира от ОПУ на АПИ Варна.

Изпратени са писма до община Варна, Държавно лесничейство- Варна и ОПУ на АПИ - Варна с искане за изговаряне,  кой поддържа проверявания пътен участък; дали са получавани сходни сигнали и предприемани ли са дейности за изчистване на паднали каменни парчета и / или елементи от дървета; коя институция дава отговор за обезопасяването на скалния масив; каква активност има намерение да извърши в тази връзка.

Отделно от горното, изтънчено е неотложно слагане на предупредителни табели, определящи сектора като рисков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР