От няколко дни в социалните мрежи и някои издания вървят

...
От няколко дни в социалните мрежи и някои издания вървят
Коментари Харесай

Опровергаха слух, че убийцата на Даря Дугина е открита мъртва в Австрия

От няколко дни в обществените мрежи и някои издания вървят клюки, че упрекнатата от съветските управляващи за убийството на Даря Дугина - украинката Наталия Вовк, е открита мъртва в хотел в Австрия с голям брой рани от хладно оръжие и записка в ръка. Това е фалшив, написа " Комсомольская истина " и прецизира, че австрийското външно министерство публично е опровергало " новината ".

За Наталия Вовк, която е упрекната, че на 20 август е взривила отдалечено колата на Даря Дугина в Москва, се знае, че след атентата е избягала в Естония, откакто е минала през съветската Псковска област.

Междувременно съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) разкри съизвършител на 43-годишната украинска терористка. Става въпрос за 44-годишния украински жител Богдан Петрович Циганенко. Той е влезнал в Русия от Естония 5 дни по-късно от Вовк - на 30 юли 2022 г и напуснал територията на страната единствено ден преди атентата - на 19 август.

Именто той е посрещнал Вовк в Естония, откакто тя е взривила колата на Даря Дугина.

Според сътрудниците на ФСС точно Циганенко снабдил Вовк с подправени автомобилни номера и персонални документи на името на действително съществуващата гражданка на Казахстан Юлия Зайко и ѝ оказал помощ при сглобяването на самоделното взривно устройство в нает гараж в югозападната част на Москва

Според проверяващите украинските служби са основали двойник на действително съществуващата жителка на Алма-Ата Юлия Дружняева, по татко Зайко. Документите на името на Зайко ѝ давали право да минава гладко границата и да ръководи автомобил на територията на Русия без спомагателни регистрации.

На фрагменти, показани от ФСС, може да се види по какъв начин Циганенко демонстрира пътя на Вовк, влиза дружно с нея в наетия гараж, получава в пощата автомобилни номера (вероятно дубликати).

Според данните на следствието има доказателства, че Вовк е сътрудник на украинските спецслужби. Открити са доказателства за това, че през 2019 г тя е посещавала постройката на Службата за сигурност на Украйна в Мариупол. Фамилията ѝ е в книгата с гости. Като се регистрира, че тя е прекарала там 8 часа, а към семейството ѝ не са добавени букви, може сигурно да се допуска, че тя е била добре позната на защитата и е служителка на едно от подразделенията на Службата за сигурност или на Главното разследващо ръководство на Украйна.

С оглед на това, че непрекъснато е сменяла външността си, съветските служби допускат, че сега Вовк може да се намира за пластична интервенция в някоя европейска клиника, несъмнено, под друго име.

Във всеки случай Вовк ще се опитат да я скрият или даже да я унищожават. На Киев не му би трябвало подобен жив очевидец, заключава " Комсомолская истина ".

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР