От няколко дни 64-годишният Тошко Тодоров - Машора от карловското

...
От няколко дни 64-годишният Тошко Тодоров - Машора от карловското
Коментари Харесай

Адвокат Стефан Левашки за казуса с Машора: Дано има късмет!

От няколко дни 64-годишният Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово е в ареста по следствие за трафик на хора в Гърция. До тази обстановка се стига, откакто през септември 2019 година мъжът продал кемпер " Ситроен ", само че след това купувачите не сменили регистрацията на транспортното средство. По-късно туристическото возило е открито на паркинг в Драма с 28 бежанци от Иран, Ирак и Бангладеш. По документите от жабката служителите на реда стигнали до Машора. Година и половина след случката той е арестуван. Утре в Окръжния съд в Пловдив ще се гледа настояването за екстрадицията на Тодоров. " Искането за арест и екстрадиция в Гърция на татко ми е незаслужено. Ако бъде осъществено, то ще коства извънредно доста на него и на цялото ни семейство ", съобщи щерка му Стефани, която поде мощна самодейност в негова поддръжка в обществените мрежи. Преди съдът да се произнесе, от 09.30 часа пред Съдебната палата ще има митинг в поддръжка на Машора.

" Марица " потърси мнение по проблема с мъжа от Столетово от опитния юрист Стефан Левашки. Той побърза да посочи, че не е осведомен в елементи със случая, само че поради информацията, с която разполага, счита, че Машора няма виновност. " Не виждам този човек каква виновност има. В последна сметка той е извършил отговорностите, които му вменяват законите в България. А пък към този момент за какво тия жители не са я записали в КАТ, не знам, само че регистрацията не е негово обвързване ", уточни той. Юристът изясни, че откакто договорката мине през нотариус, Машора към този момент няма пълномощия по отношение на колата. Предава на новия собственик/собственици дребен и огромен ваучър, застраховка и всичко. Новият собственик на кемпера в тази ситуация има задължението да я записва.

Той уточни, че е необичайно обвиняването да е за трафик на хора, в случай че е потвърдено, че по това време Машора не е бил в южната ни съседка. Още повече, както " Марица " писа, че притежателят на компанията, където Тодоров е на контракт, направил информация и издал служебна записка, от която е видно, че по времето на случая с мигрантите в Гърция Машора е бил на работа.

" Най-вероятно обаче ще го екстрадират. Дано има шанс този човек и отбраната му да се оправи. Но аз съм песимистичен във връзка с това, че няма да го изпратят в Гърция. Доколкото познавам практиката на нашите съдилища - утвърждават такива молби за екстрадиция. Те нямат право да преглеждат разногласието всъщност ", добави Левашки.

Решението дали Машора да бъде екстрадиран в Гърция ще вземат окръжните магистрати на следващия ден. Преди това пред Съдебната палата ще има митинг в поддръжка на 64-годишния мъж от Столетово. Организиран е транспорт за протестиращите, който ще потегли в 7 часа сутринта от Столетово и ще качва искащите да поддържат Машора в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР