От незапомнени времена брачната халка се счита за материалното олицетворение

...
От незапомнени времена брачната халка се счита за материалното олицетворение
Коментари Харесай

Интригата се заплете: Защо принц Уилям не носи брачната си х...

От незапомнени времена брачната халка се смята за материалното въплъщение на клетвите, които булката и младоженецът си разменят пред олтара в своя брачен ден. След церемонията, в чиито рамки двамата публично биват оповестени за семейство, тя остава единственият забележим белег, свидетелстващ пред света, че всеки от тях е дал заричане за безконечна обич и обет за неизменима честност на другия. Стига, несъмнено, този знак на обязаност да стои на отреденото му място, а точно на безименния пръст, където няма по какъв начин да остане неусетен от хорските очи.

Възможно е до момента да не сте забелязали, само че актуалният принц на Уелс не съблюдава тази традиция, макар че самият той мина под венчилото преди повече от десетилетие. Истината е, че синът на крал Челрз Трети в никакъв случай не е слагал халка, олицетворяваща съюза му с Кейт Мидълтън... Не че действително се нуждае от такава, с цел да припомня, че не сърцето му е заето, в случай че през 2011 година над два милиарда души наблюдаваха на дребния екран по какъв начин го отдава на избраницата, изричайки заветното " Да ". И въпреки всичко, при всяка негова обществена изява, мнозина, забелязали неналичието на пръстен на ръката му, си задават въпроса каква е повода да пристъпва открития бит.

Е, става известно, че той просто не желае да се придържа към него...

" Уилям не харесва бижутата ", изяснява пред английските медии чиновник в Бъкингамския замък. " Никога не е носил скъпоценности, по тази причина реши да не поставя такива и в този момент. Всичко опира до персоналните му желания ", споделя той, допълвайки, че не съществува категорично предписание, което да принуди аристократа да го стори.

Мъжът напомня, че преди да се венчаят в Уестминстърското абатство, влюбените даже са създали изказване, с което са обявили желанието на принца да не носи след това халка, само че явно поради всеобщата еуфория от идното събитие никой не му е обърнал внимание.

Изборът на престолонаследника на Обединеното кралство обаче надалеч не е необикновен, защото приживе дядо му Филип е взел същото решение. Нещата при принц Хари обаче стоят по друг метод, тъй като той носи елементарна платинена халка на лявата си ръка, направена от " Cleave and Company ", който е същият бижутер, изработил годежния пръстен на Меган Маркъл.

Кейт въпреки това има задоволително искра, компенсиращ неналичието на подобен при брачна половинка ѝ. Все отново тя в никакъв случай излиза без годежния си пръстен с 12-каратов наследник сапфир, принадлежал преди време на принцеса Даяна.
Снимки: Getty Images
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР