От невежество или всъщност опит да заблуди българската публика, Дарина

...
От невежество или всъщност опит да заблуди българската публика, Дарина
Коментари Харесай

Дарина Павлова лъже, че са кръстили торта на нея

От незнание или в действителност опит да заблуди българската аудитория, Дарина Павлова акцентира, че в италианско кафене са кръстили сладкиш на нейното фамилно име, видя HotArena.

Последователите й в Инстаграм видяха стори, в което бизнесдамата огражда в сърце " Pavlova " в менюто на заведението, в което постоянно си пие кафето. Става въпрос за прословутата торта " Павлова ", която е известна и у нас.

Само, че вдовицата на Илия Павлов показва любопитната информацията в нейна чест и изгода. Т.е. че кафетерията под Ботуша са решили да я ухажват с този жест. " Как да не съм щастлива! Няма по-известна персона от мен тук. И аз боготворя тези комбинации в сладкиша, само че рядко си разрешавам захар ", написа 58-годишната бизнесдама на приятелите си в обществената мрежа. Превъзбудената Мадам Мулти явно обаче не познава произхода на тортата " Павлова ", която носи името на именитата съветска примабалерина Анна Павлова, която е толкоз известна и обожавана, че редица готвачи кръщават ястията си на нея.

В началото на 20-те години на предишния век Анна Павлова е на турне в Австралия и Нова Зеландия, където запленява хората там с изяществото на танца си, само че и ги кара да водят спор и до през днешния ден поради произхода на тортата, носеща нейното име - Павлова, написа Галерия.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР